Acabar en setena posició no serà el mateix que finalitzar en l’onzena o dotzena. La xifra dels drets de televisió i de retruc tenir més diners pel fair play està en joc. Jaume Nogués, director esportiu de l’FC Andorra, va parlar del futur, del present i també dels moviments que hi poden haver a la plantilla del proper projecte. El més important serà saber de quant disposarà per dissenyar el nou equip que dirigirà un any més Eder Sarabia. “El pressupost el tancarem dilluns, perquè depèn de com acabem a la classificació. Haurem d’esperar perquè així podrem plantejar-nos un fitxatge més o menys. Sigui com sigui, no ens mourem amb números elevats. És la nostra realitat. Per tant, hem de ser ambiciosos, però no temeraris”, va indicar en una roda de premsa realitzada a peu de gespa de l’Estadi Comunal Joan Samarra abans de l’entrenament de l’equip.
El mercat ja s’ha començat a moure. S’ha parlat amb alguns jugadors i també s’ha ofert alguna renovació. Un dels noms propis dels últims dies és Sinan Bakis, davanter turcalemany, és el màxim golejador de l’FC Andorra, amb 12 gols, i el tercer màxim golejador de la Lliga SmartBank. Té propostes del Saragossa i també del Mallorca. L’ex-Heracles Almelo, de 29 anys, finalitza contracte i podria haver renovat de manera automàtica si hagués jugat 45 minuts en dos partits. No els jugarà. Està lesionat al genoll. “Ell té una oferta de renovació. Estem parlant amb el seu representant des del mes de gener o febrer. No han refusat la proposta. Estem parlant, però nosaltres som l’FC Andorra i després de fer una bona temporada els jugadors comencen a ser desitjables per a altres clubs. Nosaltres sabem fins on podem arribar, però ell està per la labor. És un tema llarg i complex”, va indicar Jaume Nogués, que va defensar el jugador i va negar que s’estigui esborrant dels últims partits. “Té una molèstia al genoll. El club li va fer unes proves i té una molèstia. Va a Manresa i potser s’haurà de fer una petita intervenció. No jugarà dissabte i deixarà de ser jugador nostre. Potser si ens haguéssim jugat alguna cosa més ell hauria forçat, però tampoc creiem que era el moment. Estem agraïts pel que ha fet per nosaltres”.
Un altre que acaba contracte és el lateral dret Adrià Altimira. El jugador format a Can Barça té propostes d’equip de primera divisió espanyola. “Té proposta de renovació i si té ofertes d’altres clubs no ho sé, la veritat. Sona molt i hi ha molts rumors. Esperem que vulgui continuar. Ell ha fet molt bona temporada i té les seves opcions, però espero que vulgui seguir”. 
Al club tricolor hi ha jugadors cedits: Marc Aguado (Saragossa), Dani Morer (Famalicao), Mustapha Bundu (Anderlecht), Álex Valle (FC Barcelona) i Germán Valera (Atlètic Madrid). “Marc torna al Saragossa i així ens ho ha comunicat el club. Ens ha donat un rendiment excel·lent i ens hauria agradat que seguís amb nosaltres. Amb Germán ho estem treballant. Ens agradaria que continués. El 30 de juny tornarà a l’Atlètic Madrid, tot i que esperem tenir opcions. D’altres cedits estem parlant amb els clubs per intentar a veure si poden quedar-se. S’han revaloritzat aquí i els clubs d’origen estan contents”. 
Nogués també va avançar que se li ha ofert la renovació al porter italoargentí Nico Ratti. “L’estem ultimant”. Els altres dos porters, Marc Vidal i Raúl Lizoain, tenen contracte. “Continuarem amb ells, però som un club venedor si toca”. 
I quants jugadors aspira que segueixin de l’actual plantilla? Nogués ho té molt clar. “M’agradaria que continués l’àmplia majoria de la plantilla, però hi haurà canvis segurament. No sé si seran 8 o 10, però anirà per aquí. La fulla de ruta la tenim claríssima, però no la farem pública, lògicament. Primer ho comunicarem al jugador i després a la premsa”. Ja ha fet els primers contactes amb els futuribles. “Hem començat amb alguns jugadors, però s’ha avançat poc”. Això sí, Marc Aguado tornarà a Saragossa i ell és un fix d’Eder Sarabia. Nogués no té clar encara el substitut. “Tinc alguns a la llista, tot i així, després han de voler venir. Trobarem un substitut de garanties”, va manifestar Nogués. 


Nogués: “El projecte no té sentit fora del país”

El telèfon de Jaume Nogués no només tindrà fitxatges, renovacions i baixes... El conveni de l’Estadi Nacional finalitzarà l’estiu del 2024 i es busca un lloc per situar la nova instal·lació, la Borda Mateu és una opció per fer el nou estadi. “El tema de l’estadi és un bon front que tenim obert, però anem molt bé perquè les negociacions les hem portat molt bé amb Sílvia Riva i Justo Ruiz. Un procés per al qual encara necessitarem un temps. Volem que tothom estigui content, però va per a llarg. Reconeixem que és una de les preocupacions més grans que tenim al club. Ho estem treballant molt. A poc a poc, però anem avançant”, va dir Nogués, que va reconèixer que la Borda Mateu “és una de les opcions i la més avançada que tenim. Encara portarà un temps”. No es veuen en un altre país. “El projecte no té sentit fora del país. Volem estar aquí. S’està fent bona feina i no tindria cap sentit marxar, ja que cada cop estem més arrelats”. La setmana vinent hi haurà visita de LaLiga a l’Estadi Nacional. “Ens faran una auditoria per si s’han de fer algunes millores o no. Si ens deixen un any més per fer-les i estem a l’expectativa”. I de si interessarà entrar en el projecte del multifuncional, Nogués no hi entra de moment. “Ens estem centrant en l’estadi i el multifuncional està en fase preliminar”, va sentenciar.