Andorra suma la primera victòria amb un rival que es mostra poc perillós

Redacció

Primera victòria de la selecció en la fase classificatòria dels petits països del Campionat d’Europa. Andorra va derrotar amb força facilitat els feroesos i només la irregularitat mostrada en certes fases del partit va evitar que el matx no finalitzés abans.

Era de preveure que l’enfrontament transcorreria igualat, però no va ser així. En el primer set es van repetir les igualades en el marcador, fins arribar a l’empat a 12, quan els de Martí Castella van començar a distanciar-se, a base de bloquejos i de punts importants de Salvador i Borrego, cosa que va comportar la primera victòria parcial (20-25).
La represa va seguir un camí similar. Les Illes Fèroe es posava per endavant i els andorrans empataven. Així successivament fins a l’empat a vuit. Quatre punts consecutius locals, dos per pilotes llençades fora i dos més provinents de bloquejos de Parat i Olivera posaven el 8-12. Però les diferències es van anar ampliant consecutivament. El rival no sabia com atacar i es notava que els seus jugadors estaven coaccionats pels bloquejos andorrans, ja que es trobaven sempre amb unes mans o enviaven directament la pilota a la xarxa. I si la superaven, la construcció ofensiva dels de Castella els castigava. Tot aquest seguit de circumstàncies va comportar assolir un parcial de 5-17 per concloure el set 13-25. L’últim punt va ser un xic còmic, amb Joensen rematant d’una manera molt poc ortodoxa i que no va superar la xarxa.
Massa errades són les que es van produir en el tercer set. Andorra no jugava amb la mateixa frescor que havia mostrat fins el moment. I en els serveis, el pitjor, amb repetides pilotes que es quedaven a la xarxa. El millor era que els feroesos no s’escapaven i amb un parcial de 0-5 es va aconseguir una distància que acabaria sent definitiva (16-19). I amb el rival abatut, es va vèncer per 17-25.
En la resta de partits de la jornada, Xipre va guanyar les Illes Fèroe 3-0 (25-20, 25-15, 25-19) i Escòcia va fer el mateix contra Irlanda (25-14, 25-17, 25-13). Avui Andorra s’enfrontarà a Irlanda a les 13.30 hores. Escòcia es trobarà amb Xipre i les Illes Fèroe, i la mateixa Xipre també amb Irlanda.