Andorra ven cara la derrota davant el fort ritme imposat pels romanesos

Redacció

Aguantar-li el ritme a una selecció de nivell és molt complicat. Andorra ho va poder fer durant un tram del matx, però els minuts passen i el desgast creix. Va perdre en el primer dels amistosos davant Romania (3-5), un conjunt que va estavellar la pilota al pal fins a sis vegades.

El partit va començar amb tanta intensitat que semblava que es tractés d’un enfrontament oficial més que d’un amistós. Romania va sortir amb duresa, per fer-se l’amo i senyor. Però de mica en mica els andorrans van equilibrar les forces. El primer a enviar la pilota al pal va ser Stoica, el jugador que més va provar el xut a porteria. Un mal refús de Sánchez al mig de la pista va deixar-li la pilota als peus i, veient Aitor avançat, no s’ho va pensar dues vegades i va rematar, però es va trobar amb la fusta.

Sánchez es va rescabalar de la seva errada pocs segons després amb un xut que va fer lluir Iancu, que enviava l’esfèrica a córner. Stoica va tenir dues ocasions seguides, que es van trobar amb Aitor, la segona amb un un contra un que el porter va saber resoldre. Qui també es va quedar sol davant el porter va ser Jonathan, amb un llançament que s’escapava ajustat al pal. Jorge sí que va estar encertat, amb un potent xut per baix contra el qual Iancu no va poder fer res. Andorra s’avançava en el marcador, però es va trobar amb l’inconvenient que amb tres faltes que es podien haver evitat, es van plantar amb cinc, amb el perill del doble penal a l’horitzó.

En els últims minuts Romania va collar. Matei va robar una pilota en zona defensiva andorrana, es va escorar i la rematada la va tocar Férriz. L’esfèrica, elevant-se, va fer un efecte estrany, per acabar al pal. Lupu va ser el següent a trobar-se amb la fusta. El resultat no es va poder mantenir fins al descans. Una contra conduïda per Emil va acabar amb una assistència a Csomo, que marcava a plaer. I en els darrers segons Jonathan salvava una pilota que es colava dins la porteria.

El plantejament que va posar el tècnic, Sito Rivera, de sortida en la segona part va sorprendre, amb Lupu fent de porter jugador. Al minut 23 Stoica per fi es trobava amb el gol, després de provar-ho repetidament al primer temps. Va aprofitar per marcar mitjançant una assistència de Csomo. Stoica es tornava a trobar amb el pal poc després, però no va tornar a perdonar, fent el tercer fent passar la pilota per sota les cames d’Aitor. El següent a enviar la pilota al pal va ser Lupu.

Una mala passada de Jorge cap al centre de l’àrea la va interceptar Csomo, que passava a Alicani per marcar sense oposició. Andorra s’estava veient clarament superada, es desgastava però no es rendia. I així va arribar el gol de Jonathan. Després que Emil xutés al travesser, marcava Barbosa, afusellant Iancu. Quedava temps per remuntar, però Romania va mantenir als darrers minuts la pilota i Stoica tancava el marcador a 17 segons del final.