Escalar l’Annapurna no és una missió fàcil ni tan sols per als alpinistes més experimentats. És un dels vuitmil menys escalats i molts el deixen sempre per al final. La seva situació geogràfica el converteixen en la muntanya més perillosa de l’Himàlaia. 8.091 metres. Les seves característiques geològiques, formades per rocs i gel en forma de glacials i els vents procedents de l’oceà Atlàntic el converteixen en un cim difícil d’assolir.
L’1 d’abril, els alpinistes Domi Trastoy, Gonzalo Fernández i David Nosas formaran una expedició per intentar fer cim a l’Annapurna. Aquesta muntanya de la serralada de l’Himàlaia és enganyosa. Quan s’ascendeix, la manca d’oxigen per les seves circumstàncies particulars la fan especialment perillosa. Competeix en risc amb el Nanga Parbat, que és coneguda com la muntanya assassina.
L’Annapurna va ser el primer vuitmil coronat de la història. I ho va aconseguir Maurice Herzog i Louis Lachenal el mes de juny del 1950. “És així. Anem a l’Annapurna, la muntanya més perillosa del món. Aquest és el nostre objectiu per a l’any vinent”, va assegurar Domi Trastoy, que tornarà a tenir de company d’expedició el resident gallec Gonzalo Fernández i també el sabadellenc David Nosas. Amb Gonzalo Fernández no van poder fer cim al Kanchenjunga, la tercera muntanya més alta del món (8.586 metres). Mentrestant, Domi Trastoy i David Nosas van intentar fer cim a l’Annapurna el 2021, però una situació surrealista els va deixar sense poder complir l’objectiu. El 2022, tots dos van fer cim al Lhotse (8.516 metres).