Aquest sí que és el camí

La victòria contra el potent FC Barcelona no va ser un partit aïllat i el millor exemple va ser el partit d’ahir, el primer enguany d’EuroCup al Poliesportiu d’Andorra, contra el Ratiopharm Ulm alemany. El BC MoraBanc Andorra, amb un bonic joc coral, va superar de manera folgada (97 a 78) l’equip dirigit per l’exbase del Barça, Jaka Lakovic. Els d’Ibon Navarro van patir a l’inici del primer quart i després van passar per sobre dels alemanys en el segon i tercer quart amb un joc molt sòlid en defensa, rapidesa i encert en atac i, sobretot, desig intacte com contra l’FC Barcelona. Tothom va destacar, però de manera ben especial Dejan Todorovic, amb 15 punts i 21 de valoració i també el rookie Tyson Pérez, amb 10 punts, 5 rebots i 17 de valoració. Tots, menys Frantz Massenat, van sumar positiu i van poder fer gaudir el públic.
No va ser la millor posada en escena possible. Dubtes i sense saber aturar la millor arma del Ratiopharm Ulm: els triples. Els d’Ibon Navarro van començar amb una defensa sense cap tipus d’intensitat i reben un 5 a 10 d’inici amb triples de Derek Willis i del jove talent Killian Hayes. Als primers 5 minuts de partit, el base Clevin Hannah rebia la segona falta personal i a l’altre bàndol, Tyler Harvey anotava un triple per situar un 8 a 13. Fins al 8 a 17, Ibon Navarro no va veure la perillositat d’aquest domini alemany. El tècnic basc va demanar un temps mort i intensitat defensiva. Només sortir d’aquest temps mort, Jeremy Senglin va clavar un triple i Tyson Pérez va anotar un cop de dits sota cistella. El triple del pivot Grant Jerrett va semblar tallar la reacció andorrana amb el 13 a 20, però un parcial de 8 a 2 dels andorrans va tornar a donar vida a l’equip dirigit per Ibon Navarro deixant el 21 a 22 al final del primer acte.
El despertar del BC MoraBanc es va fer palés a l’inici del segon quart. Primer amb un inspirat Nacho Llovet que va anotar cinc punts consecutius amb un 2+1 i una safata clàssica del pivot català. Els d’Ibon Navarro se situaven per primer cop per davant en el marcador amb el 24 a 22. Aquesta situació va donar una dosi de confiança al BC MoraBanc i va enviar a lona el Ratiopharm Ulm, que va arribar a perdre de 12 punts de diferència (36 a 24) primer amb una esmaixada de Moussa Diagne i després de 14 punts amb el 47 a 44. Als vestidors, els d’Ibon Navarro, amb una defensa al límit, deixava el Ratiopharm Ulm en només 15 punts i s’emportaven el segon quart amb un 51 a 37 al descans. Joc coral, defensa al límit i joc sòlid. Els ingredients situats en una recepta que va donar el gust desitjat.
La millor manera de mostrar el joc que vol el nou projecte d’Ibon Navarro va arribar a la represa. El joc d’atac va ser fluïd i la defensa va continuar ofegant els alemanys. El parcial va ser d’11 a 0 per arribar a guanyar de més 25 punts (66 a 41). Tothom aportava a pista i no hi havia espai per a la relaxació. L’equip d’Ibon Navarro volia demostrar que la victòria contra l’FC Barcelona no va ser un partit aïllat i ho van aconseguir. Desig i fam. Aquest equip dona símptomes que ja comença a rutllar. El 76 a 52 del final del tercer quart aportava tranquil·litat.
El passeig del BC MoraBanc va continuar a l’últim quart. Jugades per buscar la diversió i fer agradar al públic, però el Ratiopharm Ulm va utilitzar aquest quart per maquillar el marcador final amb l’encert del nord-americà Derek Willis. El partit es va tancar amb un alley-hoop de Moussa Diagne després d’una assistència de David Walker, un triple del nord-americà i hamburguesa per als 2.400 que es van apropar fins al poliesportiu d’Andorra. Aquest sí que és el camí. Diumenge nova revàlida, aquesta vegada en la competició domèstica, contra l’Herbalife Gran Canària i el pròxim partit de l’EuroCup serà a la pista del Segafredo Virtus Bolonia al PalaDozza. L’equip italià està entrenat per l’exbase del Barça i del Reial Madrid, Sasha Djordjevic i té jugadors molt i molt importants, com Milos Teodosic i Stefan Markovic.

Ibon Navarro: “Aquesta és la línia que volem”

Satisfet, però a la vegada crític. El tècnic basc del BC MoraBanc, Ibon Navarro, va lloar el partit dels seus jugadors, tot i que va aprofitar també per donar tocs d’atenció. “Crec que en els primers minuts de partit no van jugar de la manera que volíem i ens ha faltat intensitat i energia. Al segon quart ja hem canviat i hem jugat amb més agressivitat. Aquesta és la línia. Hem jugat 25 minuts de bon nivell, però hem de mantenir aquest joc tant de bo durant més minuts. Si l’equip juga una bona defensa sempre estarà dins del partit. Això sí, estic content pel bon partit de tothom”, va assegurar Ibon Navarro.
Per la seva banda, el tècnic del Ratiopharm Ulm, Jaka Lakovic, va destacar el bon equip que té el BC MoraBanc. “Els felicito perquè han fet coses molt bé i ens han fet patir molt. Ells són un equip molt físic i potent. Amb aquesta plantilla competiran contra qualsevol rival”, va dir.