S’havia de guanyar sí o sí i es va aconseguir. Queden només sis partits i el marge sobre el penúltim lloc és de tres victòries. És un pas de gegant, però de cap de les maneres és definitiu, ja que ara toquen dos partits seguits lluny del Poliesportiu d’Andorra: Gran Canària i Manresa, i després arriba el Barça per tornar a tenir dues visites consecutives a Lugo i a Santiago de Compostel·la. El final serà a casa contra València Basket. Sigui com sigui, ara el Problema –com així és conegut Jean Montero (ahir 15 punts, 7 assistències i 24 de valoració)– el tenen altres i més de superar per 88 a 62 el Coviran Granada. Triomf contra un rival directe amb valor doble, ja que a Andalusia van perdre de tres punts. Average assolit també.
No va ser l’inici desitjat. De fet, la tensió va superar a tot el que s’havia preparat per part del cos tècnic. Els vuit punts consecutius de Jacob Wiley van ser una llosa només començar el partit. Això sí, els de Natxo Lezkano, a partir de practicar una defensa al límit farcida de mans i d’ajudes, van despertar i ho van fer amb un parcial al tram final d’11 a 4 per situar un 21 a 17 amb un triple final de Mihajlo Andric. La posada en escena va ser per oblidar, però la rectificació amb el tren en marxa va ser per lloar.
En el segon acte, les primeres màximes diferències van arribar. El BC MoraBanc, amb el partit més que preparat, s’ho va prendre com si fos una autèntica final i Pablo Pin, tècnic del Coviran Granada, no va saber com donar amb la tecla. Els de Natxo Lekzano, amb un Jerrick Harding totalment inspirat, van arribar a guanyar de +10 (35 a 25) a 2’31”, però dos triples seguits anotats per Cheatham i Valtonen van apropar els visitants a 4 (35 a 31). Amb el 35 a 32, la tripleta arbitral va decidir no donar un triple des de mitja pista en considerar que el temps s’havia complert, però així només ho van veure ells, que manen, i altres que no estan a la pista, també. 
A la represa, els de Natxo Lezkano van decidir seguir el camí marcat al tram final del primer quart, és a dir, defensa asfixiant sobre el rival i atacs amb les idees clares. Per començar, parcial de 8 a 0 pel 43 a 32. Marin Maric va aprofitar la baixa per lesió de Felipe Dos Anjos per realitzar un partit per emmarcar amb 18 punts, 10 rebots i 26 de valoració. Destacar la feina fosca –allò dels intangibles– de Nacho Llovet. Una tècnica a Stan Okoye va semblar despertar el Coviran Granada, però els andalusos ja van mostrar la bandera blanca de rendició feia estona. Totalment superats per l’allau de bon joc del BC MoraBanc. 
Montero va decidir divertir-se a l’últim quart i també fer gaudir el públic amb les seves accions. Jerrick Harding també es va unir a la festa amb 20 punts i l’afició va poder gaudir d’un triomf amb regust de final per a la permanència. Ara, el Problema, és per als altres.

Lezkano: “La permanència s’ha de treballar encara”

Prudent. Així és sempre Natxo Lezkano. I és que el de Portugalete les ha vist ja de tots els colors. Abans de parlar ell ho va fer Pablo Pin, tècnic del Coviran Granada. L’andalús va esborrar de la lluita per a la salvació el BC MoraBanc i Lezkano va enviar un missatge de prudència. “La permanència s’ha de treballar encara. Nosaltres ja estem centrats en el següent partit i no farem comptes. Ens centrem en el partit a Gran Canària, que bastant fotut és”. 
Va lloar el partit de Marin Maric, tot i que no és massa d’individualitzar. “Ell era conscient que era un partit molt important per a ell i per a l’equip per la baixa per lesió de Dos Anjos. No ha començat bé, però després ens ha donat molt, com també Nacho Llovet amb la seva feina menys vistosa. Maric té punts a les seves mans, però l’important és la victòria de l’equip”.

 

FITXA TÈCNICA:

88- BC MoraBanc Andorra: Montero (15), Harding (20), Okoye (4), 'Tyson' Pérez (12) i Marin Maric (18) –cinc inicial–; Nacho Llovet (4), Tobias Borg (4), Andric (3), Rafa Luz (8) i Juan Rubio (0).

62- Coviran Granada: Lluís Costa (4), Valtonen (9), Kramer (8), Cheatham (18) i Wiley (10) –cinc inicial–; Felicio (0), Rousselle (7), Christian Díaz (0), Iriarte (0), Barton (0), Pere Tomàs (6) i Malik Dime (0).

Parcials: 21-17, 35-32 –descans–; 55-46 i 88-62.

Àrbitres: Rafael Serrano, Arnau Padrós i Iyán González. Elminat per cinc faltes personals Kramer  –Coviran Granada–.

Lloc: Poliesportiu d'Andorra d'Andorra la Vella. 4.635 espectadors –segons el club–.