L’FC Andorra va acabar la jornada 35 com a líder després de superar per 3 a 1 l’Albacete Balompié.
Gerard Piqué i Carles Puyol, a la llotja de l’Estadi Nacional.

Aroma de cavall guanyador

Víctor Duaso / Fotos: Facundo Santana
El futbol torna a enamorar el país. L’Estadi Nacional es va omplir per primera vegada –3.631 espectadors segons el club, tot i que la capacitat de la instal·lació és de 3.300–. A la llotja, Gerard Piqué, Carles Puyol i Iván de la Peña. També el pare del creador d’aquest projecte, Joan. Una part de la graderia amb molts aficionats de l’Albacete Balompié i després molts seguidors del club tricolor, la majoria dels quals no ho eren quan l’entitat va passar els pitjors anys de la seva història, però d’ençà de l’arribada de Gerard Piqué al club esportiu més antic del país, tot i no conservar l’escut, s’hi han enganxat. Està a tocar d’un ascens a segona divisió (Lliga SmartBank per motius de patrocini) i més després d’imposar-se ahir per 3 a 1 a l’Albacete Balompié. Els d’Eder Sarabia continuen en primera posició i s’allunyen de tres punts més l’average de l’Albacete Balompié i el Vila-real B continua a dos punts a tres jornades per al final. El primer ascendeix directament a la divisió de plata del futbol espanyol i, de moment, aquest és l’FC Andorra.
El partit no va començar gens bé. Els de Rubén de la Barrera, un altre tècnic talibà de l’estil, es van avançar al minut 1 de partit i va ser amb un gol del menorquí Rubén Martínez. L’extrem, amb passat blaugrana, va batre Nico Ratti amb un xut creuat a la mitja volta. Els de Sarabia no es van ensorrar i no van deixar de creure i de practicar el seu estil de joc. Primer van avisar amb un xut llunyà de Rubén Bover, que va enviar a córner Bernabé. Al minut 20, l’assistent va anul·lar un gol d’Álex Pastor per fora de joc. El defensa central barceloní va rematar al segon pal en situació avançada.
Aquest va ser el preludi de l’empat. Al minut 26, Rubén Bover va aprofitar una assistència a l’alçada del punt de penal de Marc Fernández i va superar Bernabé. L’Albacete Balompié, que ja no té res a veure al Queso Mécanico dels anys 80 i la dècada dels 90, va desaparèixer del terreny de joc i va ser sotmès per un FC Andorra extramotivat. Abans d’arribar al descans, Rubén Bover, amb un xut ras i llunyà no va poder sorprendre el porter Bernabé.
A la represa, i amb el públic entregat, els tricolors van continuar amb el seu domini total. Només començar el segon temps, Carlos Martínez va provar amb un xut creuat, però força desviat. La resposta va arribar a l’altre bàndol amb un xut potent de Sergi García per sobre del travesser després de recollir un refús defensiu andorrà.
Sis minuts després d’aquesta clara ocasió manxega va arribar el 2 a 1. Marc Fernández va centrar des de la dreta i Álex Pastor, totalment lliure de marca i entrant des del darrere, va rematar de cap. Aquesta vegada el seu gol va pujar al marcador. Rubén de la Barrera va agitar la seva coctelera i va donar entrada a l’asturià Riki Rodríguez i el jove davanter de la casa, Dani González. També va arriscar treient el davanter català Jordi Sánchez pel defensa Èric Montes. Els canvis van continuar amb la mateixa dinàmica de joc. Només Kike Márquez va estavellar una falta lateral a l’exterior de la xarxa. A les acaballes de partit, David Martín va gaudir de dues bones oportunitats de gol. A la primera i també a la segona es va estavellar amb un encertat Bernabé. A quatre minuts del final, Héctor Hevel, de cap va tancar el marcador després d’una mil·limètrica centrada de Martí Vilà. Queden tres jornades. Dissabte contra l’Alcoià a El Collao, el 21 de maig reben el ja descendit UCAM Múrcia i tanquen la lliga regular a la Línea de la Concepción contra el Balompédica Linense.

SARABIA LLOA L’AFICIÓ
Eder Sarabia, el tècnic de l’FC Andorra, està acostumat a viure des de la gespa en ambients futbolístics gairebé únics, però ahir l’Estadi Nacional va mostrar la millor de les seves entrades. “Jo m’he criat a San Mamés i vaig estar en un dels últims partits del meu pare allà. També vaig estar a las Gaunas quan ell va estar al Logronyès i després jo com a tècnic als camps del Betis, Las Palmas o el Barça. Això sí, he après a valorar i a gaudir del moment. Ara ho estic fent aquí”, va dir.

3- FC ANDORRA: Nico Ratti, Dani Morer, Adrià Vilanova, Álex Pastor, Martí Vilà, Marc Aguado, Sergio Molina (Iván Gil, 79'), Rubén Bover (Martí Riverola, 79'), Héctor Hevel (Manu Nieto, 87'), Marc Fernández (David Martín, 69') i Carlos Martínez (Marc Pedraza, 87').

1- ALBACETE BALOMPIÉ: Bernabé, Èric Montes (Jordi Sánchez, 76'), Djetei, Javi Jiménez, Julio Alonso, Fran Álvarez, Alberto Jiménez ('Riki' Rodríguez, 60'), Kike Márquez, Sergi García (Dani González, 60'), Rubén Martínez (Emiliano Gómez, 82') i Manu Fuster.

ÀRBITRE: Germán Cid Camacho (Segovia). Grogues a Héctor Hevel, Álex Pastor, Marc Aguado i Marc Pedraza –FC Andorra– i Alberto Jiménez, Javi Jiménez, Djetei i al segon entrenador Fran Noguerol –Albacete Balompié–.

GOLS: 0-1 Rubén Martínez (1') i 1-1 Rubén Bover (26') –descans–; 2-1 Álex Pastor (56') i 3-1 Héctor Hevel (86').

LLOC: Estadi Nacional d'Andorra la Vella amb 3.631 espectadors.