El Salvetat Plaisance va aturar, amb tot, el VPC Andorra, que va patir la primera derrota com a local i ja en té dues en aquest inici de lliga d’honor. Foto: Facundo Santana
El VPC femení, a la Guinardera de Sant Cugat després de patir la primera derrota del curs. Foto: Foto cedida per Dani Raya

Aturats amb tot

Ho tenien clar i ho van portar a la pràctica. El Racing Club Salvetat Plaisance va arribar a l’Estadi Nacional amb les idees ben clares. Havia d’aturar, fos com fos, el joc dinàmic del VPC Andorra. Els de Jean Arnaudin van entrar de ple en la teranyina creada per l’equip de La Salvetat-Saint-Gilles. El nou i ambiciós projecte del VPC va patir la primera derrota com a local i la segona de la temporada. La derrota va ser ajustada, per 26 a 28, però els francesos van dominar el joc soterrani i també va saber aprofitar els greus errors del seu rival. Caure en el parany és el que té. Anar a remolc i no sentir-se gens a gust. Així va ser el partit d’un VPC Andorra que només va despertar quan es va veure ben enganxat en aquesta teranyina.
Només començar, el francès del Salvetat, Hugo Galy, va fallar el primer cop de càstig. Qui no va perdonar va ser l’argentí Seba Barrera, que va anotar-ne dos de consecutius per situar el 6 a 0. Això sí, el segon va arribar quan els de Jean Arnaudin jugaven amb inferioritat per la primera groga per a Toko Goglidze. El Salvetat Plaisance, tot just quan entrava de nou Goglidze, va fer el seu primer assaig, gràcies a Jeremy Marcet. Hugo Gely el va transformar per completar la remuntada i deixar un 6 a 7 a l’electrònic. Els cops de càstig van tornar a posar per davant el VPC amb l’expert número 1: Seba Barrera. Hugo Gely va situar el 12 a 10 amb un cop de càstig. Abans d’arribar al descans, Toko Goglidze va rebre la seva segona groga. L’àrbitre només va castigar la duresa del VPC, però va premiar l’equip de Jean Arnaudin amb un assaig de càstig, ja que el Salvetat Plaisance va fer servir en excés la duresa. Per tant, al descans, 19 a 10 i amb la blanca per al francès Sebastien Antoine.
A la represa, la Salvetat Plaisance va dominar a plaer durant els primers 27 minuts. Els francesos, força durs, van capgirar el marcador amb un cop de càstig d’Hugo Gely, un assaig de Jean Baptiste de Giusti amb la transformació de Gely (19 a 23). La reacció es va liquidar amb un assaig de Gwendal Maussion i la corresponent transformació d’Hugo Gely que va situar el 19 a 28.
Amb el marcador ja més que advers, els de Jean Arnaudin van despertar, però van arribar tard. Al minut 70, l’argentí Cristian Abarca va anotar un assaig i Seba Barrera el va transformar per al 26 a 28. El Salvetat Plaisance, amb Hugo Gely, va fallar dos cops de càstig consecutius. El VPC ho va intentar i hi va haver una jugada a l’últim minut del partit després d’un canvi de ritme de Befile Sithembiso que els francesos van aturar amb un doble placatge que l’àrbitre va ignorar. La victòria es va escapar i el VPC abandona el lideratge de la poule 2 d’honor.
El pròxim partit dels de Jean Arnaudin serà diumenge a les 15 hores contra l’US Tarascó, el primer classificat, que va perdre el seu únic partit contra el Salvetat Plaisance per 13 a 12.

El VPC femení encaixa la primera derrota del curs en perdre al camp del Sant Cugat

Primera derrota de la temporada. El VPC femení, que es va imposar a la primera jornada per 11 a 5 al CEU, va perdre dissabte per 38 a 0 al terreny de joc del CR Sant Cugat B. Les noies dirigides per Dani Raya no van tenir resposta per aturar la gran superioritat de les catalanes. Les locals es van avançar amb un assaig d’Esther Moraleda que va comptar amb la transformació de la mateixa jugadora. També va realitzar un assaig Carla Vila i Laia Riu. Aquest últim va ser transformat per Esther Moraleda. Després hi va haver assaig de Verónica Pocora amb transformació de Moraleda. El partit va acabar amb dos assajos més: un de Riu i un altre de Marta Valledeperes. El pròxim partit del VPC femení serà dissabte a l’Estadi Nacional contra l’AVR FCB, és a dir, el Barça. Les blaugranes han guanyat els partits que han disputat per 70 a 15 i per 0 a 25, respectivament.