Rubén Bover i Carlos Martínez celebren un dels gols de l’FC Andorra contra el Balompédica Linense.

Ballant sota la neu

Víctor Duaso / Foto: Facundo Santana
No van cantar ni ballar sota la pluja com Gene Kelly, ja que les gotes eren flocs de neu. L’Estadi Nacional es va despertar blanc per després tornar al color verd de la gespa artificial, gràcies a l’espectacular feina dels operaris del camp per deixar el terreny de joc en les condicions més òptimes possibles i d’aquesta manera assistir a un dels millors partits de la temporada de l’FC Andorra. Els d’Eder Sarabia van ballar al seu rival, la Balompédica Linense, i li van clavar un 7 a 1 per realitzar la major golejada del curs als dos grups de la Primera RFEF i la primera vegada que el club tricolor marca set gols en un partit (anteriorment van ser 6 al Cieza i la mateixa xifra al Mollerussa). A més a més, pugen fins a la quarta posició i ja es troben en zona de promoció d’ascens.
La Balona, que a l’hora del partit tenia 14 graus a La Línea de la Concepción i menys 2 al Principat, va sortir al terreny de joc amb les idees congelades.  L’FC Andorra va ser una allau de joc ofensiu. Verticalitat total i també frenètica. El primer avís el va donar Marc Fernández amb un xut sec des de fora de l’àrea que va anar a fora. Un minut després va arribar l’1 a 0. El davanter mataroní Carlos Martínez va batre el porter polonès Mateusz Kania després de rebre una assistència per la dreta de Rubén Bover.
A partir de llavors només va mancar encert de cara a gol. Primer amb un xut llunyà desviat d’Hevel. L’holandès també ho va provar amb una boleia després d’una deixada de Carlos Martínez amb el cap. Al minut 18, Iván Gil va rebre una assistència de Carlos Martínez i la seva vaselina no va entrar de miracle. Tot seguit, Carlos Martínez, amb un xut creuat es va topar amb Kania. En el refús, la jugada va quedar anul·lada per fora de joc de Diego González. El central andalús es va lesionar.
Al minut 27, Rubén Bover va marcar el 2 a 0 amb un xut que va entrar per tot l’escaire després d’una combinació entre Hevel i Carlos Martínez. Els d’Eder Sarabia continuaven ballant mentre la neu queia. Marc Fernández es va quedar tot sol davant Kania i en comptes de fer la passada de la mort a Carlos Martínez va xutar i Kania va refusar a córner. Abans d’arribar al descans i amb un autèntic monòleg tricolor, Marc Fernández, amb un xut creuat es va trobar amb els bons reflexos de Kania. El mateix porter polonès també va refusar una boleia de Carlos Martínez a boca de canó. Això sí, no va poder fer absolutament res amb un xut ras i potent d’Héctor Hevel després de marxar de dos jugadors. Un bonic eslàlom amb la neu com a convidada especial. Amb el 3 a 0 s’arribava al descans. De La Balona, dirigida per Romerito, cap notícia.
A la represa, els d’Eder Sarabia van continuar amb la seva orquestra nadalenca particular. Quasi buscant fer un homenatge a la Copa Davis que organitza el màxim accionista del club, Gerard Piqué. Al minut 54, Marc Fernández després d’una assistència de Carlos Martínez va fer el quart. Tot seguit, Ñito va fer bo un regal de Marc Aguado per marcar el gol de l’honor. Sense temps per a res, Carlos Martínez va marcar el seu 238è gol i s’apropa als 322 del màxim golejador de Catalunya, el ja retirat Santi Triguero. El sisè el va marcar Dani Morer a passada de Zourdine i va tancar la golejada Iván Gil amb un espectacular gol des de fora de l’àrea. Un festival i dissabte visita al Castelló, un altre rival directe.

Sarabia: “L’equip ha tret tot el que té individualment i col·lectivament”

No es podia estar més satisfet que Eder Sarabia en finalitzar el partit. Un 7 a 1 ja parla per si sol. “Si és un partit perfecte? Jo crec que sí”. El tècnic de l’FC Andorra va analitzar d’aquesta manera el partit contra La Balona. “Hem entrat molt bé al partit, i això que amb el tema de la neu et pots arribar a despistar una mica. Sabíem que aquest era un partit important per saber que podem estar allà a dalt. Hem estat superiors i l’equip ha tret tot el que té individualment i col·lectivament”. Eder també va lloar el partit defensiu dels seus. “Estic molt content pel treball defensiu, ja que estàvem molt preparats per recuperar la pilota després de perdre-la. A nivell ofensiu, aquesta vegada, l’encert no ha faltat”. Aquest triomf era necessari per a l’equip. “Ens reforça molt, però hem de continuar sent exigents i ara ens toca visitar el Castelló, que és un senyor equip”, va dir.

7- FC ANDORRA: Nico Ratti, Dani Morer, Adrià Vilanova, Diego González (Álex Pastor, 31'), Martí Vilà (Eudald, 74'), Marc Aguado, Rubén Bover (Sergio Molina, 59'), Héctor Hevel (Zourdine, 59'), Iván Gil, Marc Fernández i Carlos Martínez (Manu Nieto, 74').

1- BALOMPÉDICA LINENSE: Mateusz Kania, Lavela (Nacho Jauregui, 71'), Borja López (Masllorens, 29'), Jesús Muñoz, 'Loren', Bandaogo, 'Chiro' (Aly Coulibaly, 46'), Dorrio (Óscar Arroyo, 71'), Leandro, 'Ñito' González i Gerard Oliva ('Fito' Miranda, 46').

ÀRBITRE: Mateo Busquets Ferrer (Palma de Mallorca). Grogues a Jesús Muñoz i 'Ñito' González –Balompédica Linense–.

GOLS: 1-0 Carlos Martínez (6'), 2-0 Rubén Bover (27'), 3-0 Héctor Hevel (44') –descans–; 4-0 Marc Fernández (54'), 4-1 'Ñito' González (56'), 5-1 Carlos Martínez (58'), 6-1 Dani Morer (72') i 7-1 Iván Gil (85').

LLOC: Estadi Nacional. 400 espectadors.