Bernadó signa el 33è lloc i Ramírez i Manchado aconsegueixen acabar

S’anunciava com una prova dura, però els corredors que han participat en la marató dels Europeus de Barcelona s'ha hagut d’enfrontar a unes condicions pitjors que les que havien pensat.

Malgrat això, tres dels quatre corredors andorrans que hi prenien part han aconseguit acabar: Toni Bernadó en 33è lloc i un temps de 2.30.52 hores; Iván Ramírez, 43è, amb un temps de 2.51.42 i, finalment, el tercer a acabar la prova va ser Alan Manchado amb un temps de 3.12. 40 i que ha acabat en 45è lloc i últim dels corredors que van completar la prova. I és que un dels fets a destacar ha estat els nombrosos abandonaments, entre els quals cal assenyalar el de Jordi Royo, que ha arribat al quilòmetre vuit i ha decidit abandonar seguint les recomanacions mèdiques, ja que cal recordar que encara s’està recuperant del fort cop de calor que va patir.
L’entrenador de la Federació Andorrana d’Atletisme, Joan Ramon Moya, s'ha mostrat satisfet especialment pel novè lloc aconseguit per equips i ha destacat de manera molt especial les dures condicions amb què van haver de córrer els maratonians, no tant per la temperatura, que sí que era alta (29 graus), sinó per la humitat. Així, Moya ha recordat que en total prenien part en la prova tretze equips, amb la qual cosa la novena posició és una bona classificació.
Cal destacar que durant la cursa el que més ha notat les conseqüències d’aquesta duresahva estat Manchado, que en acabar la prova ha hagut de ser atès pels serveis mèdics després de l’esforç fet, ja que el seu objectiu era poder acabar la cursa.
Bernadó ha experimentat les sensacions que va tenir al Mundial d’Osaka, on la humitat va ser també uns dels condicionants a què va haver de fer front. Pel que fa a Ramírez, ha pogut eludir la penúltima plaça.
Moya ha remarcat que tant per a Manchado com per a Ramírez i Royo l’experiència ha estat positiva per començar a guanyar experiència en aquesta prova, tot i que també va destacar que ha estat un contacte agredolç per la duresa de les condicions. De fet, hi ha hagut una vintena de corredors que no han acabat la prova, que va guanyar el suís Viktor Röthlin amb un temps de 2.15.31,50 hores, seguit de l’espanyol Chema Martínez, que ha fet un temps de 2.17.50. El tercer lloc ha estat per a Dmitri Safronov, que va parar el cronometrador en 2.18.16.