La divisió d’honor catalana li va molt petita al VPC Andorra, i l’aspiració és l’ascens a la divisió d’honor B espanyola. Ara els despatxos han deixat la porta oberta i cal rematar-ho sobre el terreny de joc. L’equip dirigit per Dani Raya va revalidar ahir el títol assolit el curs passat a La Foixarda (Barcelona) en superar per 21 a 3 el Gòtics Rugbi Club –aquest és l’únic equip que de moment només ha guanyat un partit aquest curs al VPC–. I ara ja toca pensar en les fases espanyoles i el divendres que ve coneixeran el rival.
La superioritat va ser total, i la defensa va ser cabdal per imposar-se a un rival intens i que volia treure’s l’espina de fa dues temporades quan va perdre la final contra el Barça Rugby Blau. A la primera part, el resultat ja era de 13 a 3 amb un cop de càstig transformat al minut 10 per l’argentí Ramiro Gandini, que va repetir encert al minut 27. Abans d’arribar al descans va tenir lloc el primer assaig, d’Adrià Calvó, que va comptar amb la transformació de Ramiro Gandini. Tot plegat per capgirar el 0 a 3 inicial amb un cop de càstig de Patricio Sánchez.
A la represa, assaig d’Hugo Llata i sentència amb un cop de càstig de Ramiro Gandini. “Va ser  un típic partit de  final, és a dir, amb moltíssima intensitat. Vam preparar el partit molt bé i la nostra defensa els ha ofegat. Aquesta ha estat la nostra identitat durant tota la temporada”, va assegurar el tècnic del VPC, Dani Raya, que va destacar que el partit va acabar amb cinc jugadors del VPC de només 18 anys: Ian Granyena, Adrià Casals, Ian Pujol, Nico Ruiz i Gustavo Zamora. L’argentí Fede Aguiar se’n va anar a casa amb una lesió al bessó.
Per la seva banda, el segon equip del VPC no va poder assolir el títol de segona catalana en perdre dissabte a la final disputada a Prada de Moles d’Encamp. Els de Paul Alieu i Manu Sarti van perdre per 5 a 24 contra el Rugbi Club Hospitalet B. L’assaig andorrà va ser de Pol Roig.