La Multisegur Volta als Ports, la seva 43a edició, es va presentar ahir al CEO.

Cap contagi, el triomf de la Volta

No interessa el nombre de participants, ni les xifres rècord, ni tampoc els ciclistes professionals que competeixin... Aquesta vegada totes les mirades estaran centrades en el coronavirus i la maleïda pandèmia. La 43a edició de La Multisegur Volta als Ports, organitzada per VSL Sports, serà enguany ben diferent. Adaptada totalment a la Covid-19 i amb l’únic objectiu de no patir cap contagi. Per tant, diumenge no hi haurà sortida massiva com en les últimes edicions al centre de la Massana. Tampoc hi haurà més de 1.000 inscrits, sinó que s’ha treballat limitar-ho a 500 –fins al dia d’ahir hi havia 430 participants–. S’han preparat quatre punts de sortida i quatre punts d’arribada amb trams cronometrats que mantindran els recorreguts originals al 90%. “Volem demostrar que som capaços de, en un any tan difícil o diferent com aquest, poder organitzar una prova amb prop de 500 ciclistes i que no hi hagi cap contagi o cap rebrot”, va assegurar el director de La Multisegur Volta als Ports, Gerard Riart.
VSL Sports va veure perillar la prova després del rebrot a Catalunya i amb més de 200 anul·lacions va patir per la disputa de la 43a edició. “Hem fet tot el possible, i més perquè aquesta prova s’organitzi. Pretenem que la gent passi un gran dia de ciclisme i sense cap contagi. Hem treballat molt. Hem format els prop de 60 voluntaris i al públic li demanen que no pugi a la Coma d’Arcalís. Volem evitar massificacions”, va indicar Gerard Riart, que reconeix que la prova “és diferent i que potser aquest nou format obligat per la pandèmia no agrada a tothom. Espero que l’estiu vinent puguem tornar a l’anterior. Estem amb ganes i a veure si ens en sortim. Esperem que tot vagi bé”, va indicar Riart.
La Volta als Ports d’enguany farà la recollida de dorsals dissabte de 10 a 21 hores a la Plaça de les Fontetes de la Massana. El primer recorregut sortirà des del centre d’Ordino, amb sortides cada 30 segons, i l’hora de sortida estarà compresa entre les 8.30 i les 9 hores. El recorregut 2 sortirà des de Canillo, també amb sortides cada 30 segons. El recorregut tres des d’Andorra la Vella al costat de la Borda Estevet, i el quart recorregut des de Sant Julià de Lòria, la plaça de la Germandat, però aquesta vegada amb sortides cada minut.
Els participants rebran un mallot de competició i també una mascareta i també rebran una medalla de finisher.