Carola Vila suma punts al debut

Primera prova i primers punts. L’esquiadora de fons de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE)  Carola Vila va obrir el curs oficial ahir en l’OPA sènior que es va disputar a Pokljuka (Eslovènia) i va assolir la 12a posició a la prova de 10 quilòmetres. Amb aquest resultat va sumar 12 punts en el seu debut en categoria sènior. Carola Vila va fer un temps de 26’52”3 i va creuar la meta a 55”8 de la primera classificada, la italiana Elisa Brocard. “Ha perdut menys d’un minut respecte a la primera en la seva estrena sènior a l’OPA. Aquest és molt bon resultat. Ha estat molt competitiva des del principi fins al final. Un bon inici que augura una bona temporada d’OPA i demostra que el seu rendiment ha pujat respecte a l’any anterior”, va assegurar la seva entrenadora, Laura Orgué.
Per la seva banda, Irineu Esteve va sumar dissabte els primers 7 punts a la Copa del Món amb un 24è lloc a la cursa d’Skiathlon a la màxima cita de Lillehammer (Noruega). L’esquiador de fons de la FAE va finalitzar la competició de 15 quilòmetres clàssics i altres 15 quilòmetres patinadors amb un temps d’1 h 21’08” i es va quedar a 3’25” del primer, el rus Alexander Bolshumov. “Era molt difícil puntuar aquí i sobretot perquè amb una Skiathlon no ho havíem fet mai. El rendiment ha estat altíssim”, va dir el seu tècnic, Joan Erola.

Roger Bartumeu, 33è a Ramundberget

En esquí alpí i a l’estació sueca de Ramundberget, el millor esquiador de la FAE va ser Roger Bartumeu, que va acabar en 33è lloc amb un crono d’1’41”73, a 8”91 del primer, el noruec Oscar Zimmer. Robert Ferrari va ser 39è, a 11”09, i Aritz Álvarez 43è, a 20”30. No van completar la primera mànega Ty Acosta, Lluís i Albert Torres. En l’equip femení, la millor va ser Iria Medina amb 1’40”41, a 9”82 de la primera, la sueca Elsa Fermbaeck. No van acabar Jordina Caminal, Xènia Rodríguez, Jessica Alonso i Carla Mijares.