‘Bacari’, davanter mataroní d’origen gambià de la UE Sant Julià, va marcar el 0 a 1 al minut 3 a la sortida d’un córner.Foto: FAF
Gerard ‘Hulk’ Artigas, davanter de l’Inter, defensat per Vaamonde, de la UE Sant Julià.Foto: Interescaldes.com

Cau el vigent campió

Cau el vigent campió. L’Inter Club Escaldes no podrà revalidar el títol després de ser eliminat a les semifinals per la UE Sant Julià. Els de Fernando Ochoaizpur, liderats en atac pel davanter Njie Kambi, més conegut esportivament com a Bacari, va derrotar els d’Otger Canals i Josep Manel Ayala per 1 a 2 i espera rival per a la final. L’altra semifinal es disputa avui (20.30 hores) entre l’FC Santa Coloma i l’Atlètic Escaldes. Els lauredians buscaran la sisena Copa Constitució.
L’arribada de l’entrenador, Fernando Ochoaizpur, va canviar la dinàmica negativa de la UE Sant Julià i des de la seva incorporació en substitució de l’argentí Claudio Festa els lauredians ofereixen una millor versió. En canvi, l’Inter Club Escaldes, tot i acabar en primera posició a la lliga regular, no està en el seu millor moment. Tot plegat es va notar en el primer temps d’aquesta primera semifinal de la Copa Constitució. Els d’Otger Canals i Josep Manel Ayala no van tenir un bon inici i van ser superats en els primers minuts per la UE Sant Julià. Al minut 2, el davanter Bacari va gaudir de la primera ocasió clara del partit amb una cavalcada per la banda dreta en solitari, però el seu xut el va refusar a córner el porter José Antonio. En el servei de cantonada, Bacari va marcar el 0 a 1 en aprofitar a l’àrea petita una pentinada de Valentín Rizzo i superant a boca de canó el porter internacional de l’Inter.
El guió del partit va ser aquest: els d’Otger Canals i Josep Manel Ayala van portar la iniciativa del joc, però amb escassa profunditat. Al minut 10, Genís Soldevila, amb un xut desviat ho va provar. Els de Fernando Ochoaizpur van apostar per aprofitar qualsevol errada dels escaldencs per sortir al contracop. Al minut 25, Bacari va recuperar una pilota al mig del camp i va entregar la pilota a David Virgili, però aquest no va fer un bon control, tot i així, va etzibar un xut que va refusar José Antonio i després Iván de Nova. Abans d’arribar-se al descans van arribar dues oportunitats de l’Inter. Primer amb una boleia de Marc Pujol que va anar a fora i després amb una passada de la mort de Gerard Artigas que no va saber rematar primer Jordi Roca i després Bruninho.
A la represa, l’Inter Club Escaldes va seguir tenint la pilota, però el perill el va portar la UE Sant Julià. Primer va avisar Bacari amb un xut potent, però José Antonio va refusar a córner de manera espectacular. Vuit minuts després, Bacari ho va tornar a provar amb un xut llunyà que va sortir per sobre del travesser. El 0 a 2 no va trigar a arribar i al minut 60, després d’un córner a favor per l’Inter Club Escaldes, la UE Sant Julià va dissenyar un nou contracop de llibre i David Virgili va assistir l’argentí Valentín Rizzo i aquest, totalment sol davant José Antonio, el va batre amb un xut creuat i col·locat.
A partir de llavors va despertar l’equip dirigit per Otger Canals i Josep Manel Ayala. Al minut 70, Gerard Hulk Artigas va rematar de cap una centrada de Bruninho, però un defensor lauredià va refusar a córner. Un minut després, Hulk Artigas sí que va encertar amb la seva rematada de cap a la sortida del córner i va batre el porter argentí, Fermín Holgado.
L’Inter va buscar l’empat per forçar la pròrroga amb més cor que cap i la UE Sant Julià, molt sòlida durant tot el partit, va estar a punt de sentenciar. Al minut 80, Ilde Lima quasi marca un gol en pròpia meta per evitar el remat de Bacari i a la sortida d’aquest córner, Miguel Ruiz va rematar de cap a fora. Fermín Holgado no va fer cap aturada de mèrit durant tot el partit. Poc perill va crear l’equip escaldenc i els lauredians, amb molta més pegada, van classificar-se per poder disputar la final i anar a buscar la seva sisena Copa.

INTER CLUB ESCALDES: José Antonio, José Rodríguez, Ilde Lima, Iván De Nova, Pau Bosch (Nico Medina, 74'), Toni Lao (Fede Bessone, 57'), Jordi Roca, Marc Pujol, 'Bruninho', Gerard 'Hulk' Artigas i Genís Soldevila.

UE SANT JULIÀ: Fermín Holgado, Rui Beja, Miguel Ruiz, 'Peter' Muñoz, Matías Vaamonde, Xavi Carmona, François Gomis, Sebas Bertrán (Òscar García, 89'), Valentín Rizzo ('Josele' Aguilar, 71'), David Virgili i 'Bacari'.

ÀRBITRE: Luis Do Nascimento. Grogues a José Rodríguez i Jordi Roca –Inter Club Escaldes– i Matías Vaamonde, Valentín Rizzo, François Gomis, Miguel Ruiz i 'Josele' Aguilar –UE Sant Julià–.

GOLS: 0-1 'Bacari' (3') –descans–; 0-2 Valentín Rizzo (60') i 1-2 Gerard 'Hulk' Artigas (71').

LLOC: Centre d'Entrenaments de la Massana. Sense públic.