Diari digital d'Andorra Bondia

Cerqueda confia minimitzar al màxim les retallades en les subvencions


Escrit per: 
Redacció

El nomenament de Jordi Cerqueda com a secretari d’Estat d’Esports sortirà demà mateix en el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). El greu accident domèstic que va tenir i la posterior recuperació han provocat que no hagi pogut agafar el càrrec fins ara. Que arribi no serà fàcil, per les retallades que es produiran el món de l’esport, tot i que provarà que siguin tan ajustades com sigui possible.

 

Fins més endavant no jurarà el càrrec, però de moment ja començarà a treballar. Són diversos els clubs i federacions que esperen tanda per mantenir reunions, preocupats per les seves subvencions, que resultaran reduïdes. Tant les de l’exercici actual, al voltant d’un 5%, com del 2012, que serà força més substancial, fins al 25%. I aquest fet preocupa per les economies de cadascun, els pressupostos i els projectes esportius.

Cerqueda tindrà feina durant els primers dies. Ha de posar-se el dia en tots els aspectes i conèixer quines són les circumstàncies de les arques públiques. Les decisions que s’hauran de prendre tot just arribar no seran fàcils. “Tot és bastant complicat. Els diners són els que hi ha i són èpoques en què tots ens hem d’estrènyer el cinturó”, va assenyalar el mateix Cerqueda, que remarca que “a tot arreu la situació és la mateixa”.

El nou secretari d’Estat d’Esports veu que s’hauran de produir canvis en els projectes dels clubs si consideren que no es pot mantenir el nivell: “S’hauran de replantejar moltes coses. No només passa en el món de l’esport, així que no n’és cap excepció.” I és que amb la realitat que es viu, tant al país com a tot el món, considera que s’han de fer una sèrie d’ajustos per rebaixar al màxim les despeses de les entitats.

Tot i així, Cerqueda també crida a la calma, ja que des de certes entitats, com ara el BP i el BC River Andorra, s’ha mostrat malestar per la situació de retallada, tant de l’actual exercici com del proper. Tot i aquesta circumstància, Cerqueda coneixerà en breu la situació exacta i els diners que es podran repartir. Així, les xifres inicialment indicades “intentarem que no siguin tan altes”. En els pròxims dies començaran les rondes de reunions amb els clubs per començar a definir la subvenció definitiva que tindran.

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic