“A vegades ens oblidem que som l’Andorra i ens enfrontem a un rival molt important. Ells també juguen...”. Aquestes declaracions pertanyen al tècnic del Bàsquet Club MoraBanc, Joan Peñarroya. L’objectiu de la Copa del Rei ha semblat més una fita a assolir, només de paraula, per animar l’afició que no pas pels mèrits que estava fent l’equip a dins de la pista en alguns partits. Contra el San Pablo Burgos la desfeta va ser important i, tot i això, es va continuar parlant de la Copa del Rei. Més d’un es pensava que la classificació encara era factible. Contra el Movistar Estudiantes el suflé va baixar des del primer instant del partit, amb un parcial de 8 a 0, i només es va despertar al final del tercer quart i a l’inici de l’últim. En cap moment, però, el BC MoraBanc va tenir equilibri, ni solidesa, ni tampoc s’ho va creure. A més, va tenir uns percentatges de llançaments paupèrrims. Les lesions poden ser una coartada –a Santiago de Compostel·la no ho van ser. Tot i així, aquesta plantilla, per jugar dues competicions, ha quedat pal·lès que li falten efectius i que alguns jugadors no han rendit com s’esperava. L’EuroCup els ha passat factura i és una evidència. Al WiZink Center, el Movistar Estudiantes va passar per sobre del BC MoraBanc i es va imposar per 81 a 72. Amb aquesta derrota, els de Peñarroya diuen adeu a les opcions de classificació per a la Copa del Rei.
El partit era vital i en la posada en escena semblava que el matx era un pur tràmit. Com una pedra en el camí. Els de Salva Maldonado van sortir a la pista com si s’hi juguessin la vida. Que no s’ha de sortir així en una pista? Els madrilenys van clavar un parcial de 8 a 0 i es van trobar un rival andorrà feble en defensa i erràtic en el llançament. El base madrileny Jaime Fernández –excapità del Movistar Estudiantes– va ser ben rebut segons alguns i, segons uns altres, hi va haver divisió d’opinions. Mai plou a gust de tothom. Al primer quart, 22 a 16 i, del BC MoraBanc, poques notícies bones, amb 0 de 7 en triples. Sense joc interior ni tampoc joc exterior, és a dir, sense res.
Al segon acte, parcial d’inici del Movistar Estudiantes de 7 a 0. El més intens dels andorrans van ser Peñarroya i Paco Vázquez. Els de Salva Maldonado van arribar a guanyar de 15 punts de diferència, amb un 35 a 20, amb Alec Brown que oferia un gran rendiment i sense els punts del màxim anotador de la Lliga ACB, Sylven Landesberg. Al descans, 43 a 34 i només notícies d’Andrew Albicy.
A la represa, el BC MoraBanc va despertar un xic i va pressionar les dents en defensa. Es va adonar que no anava enlloc jugant d’aquesta manera tan insolent i també va comprovar que, jugant així, la Copa del Rei començava a córrer perill. Els de Peñarroya es van apropar a quatre punts, amb un parcial de 2 a 8 per deixar el 59 a 55. El Movistar Estudiantes va començar a veure les orelles al llop i, a l’últim quart, el BC MoraBanc es va situar a només dos punts (68 a 66). Els errors no forçats dels andorrans i un triple d’Alec Brown davant l’oposició de Jaime Fernández van deixar tocats els de Peñarroya. Va faltar-los caràcter? Aquí se’ls va acabar la benzina, i això que només van utilitzar la maquinària al final del tercer quart i a l’inici de l’últim. Al final del partit, el BC MoraBanc es va deixar dur incomprensiblement per moltes excuses que es posin, no s’ha de començar un partit sense intensitat si el que t’estàs jugant és prou atractiu per lluitar des del primer segon.

Joan Peñarroya: “No tenim cap possibilitat de classificar-nos per a la Copa del Rei”

Decebut i bastant empipat, com no podia ser d’altra manera. El tècnic del BC Morabanc, Joan Peñarroya, ja no pot parlar de Copa del Rei. Les dues derrotes consecutives couen. “No tenim cap possibilitat de classificar-nos per a la  Copa del Rei”. Un periodista madrileny li va preguntar quins objectius té l’equip a partir d’ara i la resposta va ser clara i molt a l’estil Cholo Simeone. “Guanyar el pròxim partit, entrenar millor i recuperar jugadors que han estat lesionats”, va dir el tècnic egarenc, que també va aprofitar per criticar la tasca de la tripleta arbitral. “Nosaltres som l’equip de la Lliga ACB que rep més faltes. No diré res més”. Aquesta resposta es deu al fet que en els dos primers minuts del primer quart ja estaven amb bonus. I del partit? “Un partit que comencem malament. Hem concedit massa anotació a l’inici amb punts fàcils que han fet que el Movistar Estudiantes agafi confiança i ens faci anar a remolc”. Ara ja toca pensar en el play-off?