Àlex Pastor, de l’FCA, remata de cap, superant Álvaro i Aitor Córdoba, del Burgos.Foto: FC Andorra

Copa amarga

V. D.
Traguet amarg de Copa. L’FC Andorra no podrà jugar contra un gran de la primera divisió espanyola al conegut com el Torneig del KO. La temporada passada, els tricolors van portar fins a la tanda de penals tot un primera divisió espanyola com el Leganés, tot i que era el cuer d’aquella època, però aquesta vegada el Burgos CF –de segona divisió B, però amb un projecte de luxe i atractiu– va superar els de Nacho Castro en totes les facetes del joc. Els burgalesos, dirigits per Julián Calero –exsegon de Julen Lopetegui a l’Oporto–, es van classificar per la següent ronda de la Copa del Rei en imposar-se per 2 a 0 a un FC Andorra força fluix i que va patir de valent contra un rival amb més fam i amb les idees més clares.
El partit, amb El Plantío amb 850 espectadors, va començar amb una primera oportunitat per l’FC Andorra després d’una rematada de cap de Marc Pedraza, que va refusar a córner el porter gironí Òscar López. Tres minuts després, Borja Herrera amb una falta directa va provar Òscar López, que va aturar sense problemes. El Burgos CF va començar a carburar i al minut 16 Álvaro Rodríguez va assistir Roberto Alarcón, l’extrem murcià es va trobar amb l’aturada de Miguel Bañuz i el refús el va recollir Álvaro, que va estavellar la pilota al pal. Dos minuts després, el lateral esquerre madrileny va provar amb una boleia que va sortir fregant el pal.
A la represa, l’FC Andorra va estar espès. Sense profunditat i molt lent. Al minut 48, Unai Elgezabal va donar el primer avís després d’una passada de Javi Gómez, però el seu xut se’n va anar a fora. El jove extrem, ex del Celta B, va ser un autèntic malson per als tricolors. Dos minuts després, Bañuz va salvar un error d’Àlex Pastor en una cessió defectuosa. Al minut 52, Víctor Casadesús va provar els reflexos d’Òscar López amb un xut sec que va aturar el porter del Burgos CF. El domini burgalès va tenir premi i al minut 56 va marcar l’1 a 0 amb un gol de Javi Gómez al segon pal després d’una assistència de Juanma que va triangular a la perfecció amb Leo Pisculichi. Tot seguit, el Burgos CF va poder sentenciar, però Bañuz ho va aturar tot. Primer amb un un contra un de Pisculichi, després amb dos xuts de Juanma i en l’última el pal va salvar l’FC Andorra d’un gol de Miki Muñoz. Els de Nacho Castro van tenir les seves ocasions com una rematada de l’ex-Burgos, David Martín, una altra amb un cop de cap de Carlos Martínez i també una que va salvar Guillermo en un xut de Víctor Casadesús. Al minut 91 va arribar la sentència amb una jugada polèmica ja que primer va ser fora de joc de Guillermo i després perquè hi havia dues pilotes sobre el terreny de joc. El gol el va marcar l’ex-Oviedo i ex-Barça B, Saúl Berjón. La Copa del Rei ja és història, però diumenge toca partit de lliga a Hospitalet.

Nacho Castro: “Ha passat l’equip que més mèrits ha fet”

Superats. I això que el 2 a 0 va arribar al temps d’afegitó i en clar fora de joc i amb dues pilotes sobre el terreny de joc. El tècnic asturià de l’FC Andorra, Nacho Castro, va reconèixer la victòria a la roda de premsa de després del partit. “Ha passat l’eliminatòria l’equip que més mèrits ha fet. És així de simple. Hem competit bé, però el rival ha estat superior. Hem començat bé el partit, tot i portar molt de temps sense competir”, va indicar Nacho Castro, que també va destacar que el seu equip va estar a punt d’empatar el partit. “Hem tingut opcions, tot i que ells també podien haver matat el partit abans. El segon gol va ser anecdòtic perquè va arribar en fora de joc”, va sentenciar Nacho Castro.

BURGOS CF: Òscar López, Álvaro Rodríguez, Ryan Leak (Miki Muñoz, 66'), Aitor Córdoba, Raúl Navarro, Unai Elgezabal, Undabarrena (Cerrajería, 78'), Leo Pisculichi (Guillermo, 66'), Juanma, Roberto Alarcón (Saúl Berjón, 66') i Javi Gómez (Claudio Medina, 78').

FC ANDORRA: Miguel Bañuz, Àlex Pastor (Iker Goujón, 66'), Marc Pedraza (Carlos Martínez, 66'), Adrià Vilanova, Borja Herrera, Rai Marchán, Martí Riverola (Sergi Serrano, 78'), Marc Aguado (David Martín, 51'), Ballarín, Víctor Casadesús i Isma Cerro (Rubén Bover, 51').

ÀRBITRE: David Iglesias Gutiérrez (Càntabre). Grogues a Miki Muñoz i Raúl Navarro –Burgos CF–.

GOLS: 1-0 Javi Gómez (56') i 2-0 Saúl Berjón (91').

LLOC: Estadi Municipal El Plantío de Burgos. 850 espectadors (el mínim permés).