‘Copa de primera’

Copa de primera. El Futbol Club Andorra va superar la ronda prèvia de la Copa del Rei espanyola i ja espera un primera divisió a la primera eliminatòria del conegut com el Torneig del KO. Diumenge, mentre l’equip dirigit per Gabri García estigui jugant a Prada de Moles contra el CD Ebro, coneixerà el rival, i aquest serà un club de primera divisió. Això sí, l’FC Barcelona, el Reial Madrid, el València i l’Atlètic de Madrid estan exempts, ja que disputen la Supercopa d’Espanya a l’Aràbia Saudita. El club tricolor, que quasi ja no recorda que el curs passat estava a primera catalana –alguns aficionats ni havien viscut aquesta bonica experiència–, es va imposar a la ronda prèvia de la Copa del Rei, a partit únic, al CE Andratx, el campió de la preferent balear i actualment el sisè classificat del seu grup a tercera divisió espanyola. Els de Gabri García es van imposar per 3 a 0 i no va ser un partit plàcid, ja que els de José Contreras van tenir opcions de donar més d’un ensurt a un FC Andorra amb un onze inicial sorprenent.
El tècnic de l’FC Andorra, Gabri García, va fer debutar el porter Miguel Bañuz i l’extrem Iker Goujón i va donar l’alternativa a Oriol Dot, Aimery Pinga, Àlex Pachón i Raul Feher gaudien d’una oportunitat a l’onze inicial.
El club tricolor no podia tenir millor inici, ja que al minut 3 Àlex Pachón obria el marcador en superar amb una vaselina el porter Erik després de rebre una passada llarga a l’espai de Gaffoor. L’FC Andorra va començar amb el seu toc pausat de pilota. Al minut 7, el brasiler del CE Andratx, Vinicius Amorin, va provar amb un xut llunyà que va sortir per sobre del travesser. Tres minuts després, el suís Aimery Pinga va rebre una passada llarga a l’espai de Martí Riverola, però l’ex del Sion, tot sol, va fallar l’u contra u, gràcies a l’aturada amb el peu d’Erik.
El CE Andratx mai va perdre la cara al partit i va jugar amb força criteri. Al minut 18, Gerardo va fabricar-se una jugada individual, però el seu xut creuat l’aturava sense problemes Miguel Bañuz. L’FC Andorra continuava jugant a un ritme lent i pausat i Gaffoor, des de mig camp va provar de sorprendre un avançat Erik, tot i així, el porter va aturar en temps. Els balears van estar a punt de marcar el gol de l’empat després d’un error de Rubén Bover dins de la seva pròpia àrea que no va superar la pressió de Llabrés i la pilota va caure a Gero, que en l’u contra u i quasi a boca de canó, es va trobar amb la bona aturada de Bañuz. L’exporter de l’Alcoià va donar un bon ensurt a tots després d’una centrada xut d’Óscar, que una mica més i se l’empassa. Abans d’arribar al descans, Iker entregava una pilota d’or a Pinga i el davanter suís estavellava el seu xut al travesser.
El cansament va passar factura al CE Andratx a la represa, però abans va donar un toc d’atenció amb un xut llunyà de Bernat Alomar que Bañuz va enviar a córner. A partir de llavors, bufar i fer ampolles per a l’FC Andorra. La categoria superior dels tricolors es va fer notar. Gabri García va donar entrada a Ernest Forgas per Àlex Pachón i l’exdavanter del Reus Deportiu només entrar va rematar de cap alt per sobre del travesser una centrada d’Oriol Dot. Tot seguit, Dot va estar a punt de marcar de boleia una centrada de Jilmar, i al minut 58, Rubén Bover va sentenciar amb una jugada individual. El mallorquí va marcar contra un equip de la seva terra. Qui també va tenir opcions de marcar contra un club de la seva terra va ser Víctor Casadesús, però el davanter va fallar un u contra u davant Erik. Qui no va fallar va ser Adrià Vilanova. El defensa central va rematar a porteria buida en recollir un refús d’Erik. La ronda prèvia ja era història i diumenge toca el CD Ebro i també conèixer el rival d’una Copa de primera.

Gabri García: “Qualsevol rival que ens toqui ens farà il·lusió”

La clàssica pregunta no va faltar una vegada l’FC Andorra ja estava classificat. El tècnic Gabri García va respondre d’aquesta manera si tenia alguna preferència en el sorteig de diumenge. “No en tenim cap, de preferència. Qualsevol dels equips que vinguin ens farà il·lusió. És un bon premi per a tots jugar contra un primera divisió. Qualsevol equip serà una bona notícia per a tots nosaltres.” A l’hora de valorar el partit va ser força sincer en la seva lectura. “Un partit d’aquests difícils d’entrar al camp pel clima i també pel rival. No els coneixíem gaire i no va sabíem el que ens trobaríem. Ens ha anat molt bé avançar-nos tan ràpid en el marcador. Ha estat clau. Hem tingut moments de poca tensió i de manca de concentració que ens podia haver donat un ensurt”, va dir Gabri García. També va ser un partit per donar minuts a jugadors poc habituals. “La valoració és molt bona, tot i els moments de falta de tensió. L’actitud dels jugadors ha estat molt bona”.

El Castelló, nou líder del grup III de segona B i l’FCA segueix quart

El jutge de competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va donar ahir la raó al CD Castelló en el cas del derbi de Castalia contra el Vila-real B. El partit va acabar amb una victòria dels groguencs per 1 a 2, però finalment serà el Castelló qui sumi els tres punts. Els orelluts van denunciar a Competició alineació indeguda del Vila-real B. Tres jugadors del segon equip groguet van ser expulsats durant aquell partit fet que va provocar que juguessin el final del partit amb només vuit jugadors. D’aquests, només sis eren de l’equip B i tres del C. Aquest fet incompleix el reglament, ja que el mínim de jugadors amb fitxa de l’equip en qüestió sobre el camp és de set –tal com indica l’article 223.2 del reglament de la RFEF. Per tant, el Castelló és el nou líder del grup III de segona B amb 26 punts. Un més que el Lleida Esportiu. L’FC Andorra continua quart.