Nombrosa participació andorrana la que hi va haver al Grand Prix de Força Real, que es va disputar ahir als voltants de la localitat de Millars, al Llenguadoc-Rosselló. Aquesta prova, que va néixer el 1932, és emblemàtica per aquestes dates. El millor dels nacionals va ser David Fernández, que va acabar en la tretzena posició.

La cursa constava de dos recorreguts. El llarg, de 101 quilòmetres, comptava amb les ascensions als colls de lа Bаtаіllе, Bélеstа, Auzіnеs i Fоrçа Reаl, aquest últim amb rampes de fins al 20%, cosa que enduria la cursa a l’últim tram. Fernández es trobava en un grup format per una vintena d’unitats que perseguien els tres escapats. Va signar un temps de 2.51.31 hores, quedant-se a 2.51 minuts del guanyador, el català Albert Ebri, que va travessar la línia d’arribada amb 2.48.40.

El corredor del Bicis Esteve repeteix victòria, després de l’aconseguida l’any passat. La segona plaça va ser per a Jaume Morales, que es va quedar a 11 segons del vencedor, i la tercera, per a Jean Félix Arnassan, a 2.50.18. Tots tres s’havien escapat a mitja cursa.

Raul Hernández va acabar al 18è lloc amb 2.51.52; Guy Díaz va ser 22è (2.52.16); David Albós, 23è (2.52.23); Miquel Afonso, 28è (2.53.45); Julio Pintado, 32è (2.55.09); Joan Rente, 41è (2.58.21); Ariadna Tudel, 56a (3.03,38); Albert Gómez, 59è (3.04.31); Francesc Castillo, 60è (3.05.07); José Frederico Morais, 63è (3.13.40); Edur López, 70è (3.16.35), i Alain Valls, 71è (3.16.35).

“Per ser la primera cursa d’aquest any està força bé”, va assenyalar el seleccionador, Gerard Riart, que va remarcar que a l’hivern els ciclistes andorrans es troben amb un handicap important i “fins al maig no podem agafar el punt de forma acceptable”. Aquesta és la primera de les curses que la Federació Andorrana de Ciclisme té en el programa dirigit per formar l’equip que anirà als Jocs dels Petits Estats de Luxemburg.

En el recorregut curt, de 48,8 km, també hi havia representació del Principat. Arnau Jové, de l’Agrupació Ciclista Andorrana, va completar la cursa 11è amb un registre d’1.24.20 hores, quedant-se a 3.04 minuts del vencedor, Joel Nicolau (Club Ciclista Palafrugell), que va acabar amb un crono d’1.21.16 imposant-se a les últimes rampes, sense que els seus principals rivals li poguessin aguantar el ritme. La segona plaça va ser per a Mathieu Nuns (1.21.30) i la tercera, per a Erwan Rose (1.21.33).

Quant als corredors nacionals, Cristian Revert ser 32è  amb 1.29.24 i Ramon Seco no va poder acabar en patir una caiguda que el va obligar a retirar-se.