Sis anys després, la UE Sant Julià va tornar a conquerir la Copa Constitució i de retruc va evitar que l’FC Santa Coloma es quedés per primera vegada en 15 anys sense disputar competició europea. El títol lauredià va donar la classificació per jugar la Conference League als d’Albert Jorquera. Qui es va quedar sense competició europea aquest estiu va ser l’atractiu projecte de l’Atlètic Club Escaldes. Els de Jordi Pujol i Iván Monteagudo, Monti, tècnics interins després de la destitució de Luis Blanco, van patir tot tipus d’adversitats a la segona part. Al minut 51 es van quedar amb 10 jugadors per l’expulsió d’Adri Rodrigues, van fallar un penal al minut 62 i van rebre el 2 a 1 al temps d’afegitó amb un gol en pròpia meta del capità, Rafa Santos. Els de Fernando Ochoaizpur –l’entrenador argentí, amb passaport bolivià, dirigeix sense llicència des de la graderia– es van imposar per 2 a 1 a l’Atlètic Escaldes i van conquerir la sisena Copa. A més a més, l’FC Santa Coloma va poder celebrar el títol lauredià, ja que van aprofitar la carambola per classificar-se per jugar la Conference League que també jugarà la UE Sant Julià.
Els lauredians, amb les idees més clares, van dominar durant els primers 30 minuts. Els de Fernando Ochoaizpur van gaudir de la primera oportunitat al minut 13 amb un remat a boca de canó de Gomis que va anar a parar als peus del porter Àlex Ruiz. El migcampista no va poder aprofitar una passada de Xavi Carmona des de la dreta. Al minut 28, David Virgili va realitzar una excel·lent passada cap a Sebas Bertrán, però aquesta va enviar el seu xut per sobre del travesser. L’Atlètic Escaldes va despertar i es va espolsar els nervis. Al minut 34, Borja Pimentel va provar amb una xilena que va aturar Isma Guzmán, però qui no va fallar va ser Nikola Zugic. El migcampista serbi va recollir un refús d’Isma Guzmán després d’un xut creuat de Borja Pimentel i va obrir el marcador (0 a 1). La resposta va ser immediata i a quatre minuts abans d’arribar-se al descans, Bacari va empatar el partit en fer bona una deixada de Sebas Bertrán.
A la represa, l’Atlètic Escaldes va fer una millor posada en escena. Primer van demanar penal sobre Zugic, però els àrbitres no ho van considerar així. Els de Jordi Pujol i Monti es van quedar amb 10 per una rigorosa segona groga a Adri Rodrigues. Amb inferioritat numèrica, els escaldencs van estar millor i Xavi Vieira va poder marcar, tot i així, el seu xut va fregar el travesser. Tot seguit, Isma Guzmán va refusar amb els punys una falta directe de Xavi Vieira.
Al minut 62, l’àrbitre va veure penal sobre Zugic després que es llencessin a sobre Bacari i Tawaba. El punt fatídic el va fallar Xavi Vieira, ja que Isma Guzmán el va aturar. Aquest error va esperonar a la UE Sant Julià i David Virgili va tenir dues ocasions clares de gol que va fallar. Al minut 87 va arribar la igualtat numèrica per l’expulsió de Miguel Ruiz després d’una forta entrada a Grondona. Quan tot anava directe a la pròrroga, una centrada de Rizzo per l’esquerre la va desviar amb el cap Rafa Santos i va marcar en pròpia meta. El pitjor desenllaç possible per l’Atlètic Escaldes i el millor per la UE Sant Julià i de retruc per l’FC Santa Coloma.

Pas de gegant del Carroi per seguir a primera

El CE Carroi es postula per continuar a primera i el somni de l’Immobiliària CISA La Massana es complica per convertir-ho en realitat. Els de Paco Montesinos es van imposar dissabte per 0 a 2 a l’anada de la promoció i van demostrar perquè són els màxims favorits per continuar una temporada més a la màxima competició. Al minut 23, el mexicà Víctor Hugo va avançar al CE Carroi amb un llançament de falta directe que va provocar Ezzejjari. El porter Folgar va salvar el 0 a 2 aturant un xut d’Ezzejjari. A la represa, Ezzejjari va fallar un penal que Folgar va aturar. Als minuts d’afegitó, el CE Carroi va sentenciar amb un gol del seu millor jugador, el golejador Ezzejjari amb un toc suau per sobre del porter Folgar. L’assistència del gol va ser del porter argentí, Matías Basterrechea. El partit de tornada es jugarà dimecres a les 20.30 hores al CE La Massana.

UE SANT JULIÀ: Isma Guzmán, Rui Beja, Miguel Ruiz, Tawaba, Vaamonde (Nimani, 66'), Xavi Carmona ('Peter' Muñoz, 46'), Gomis, Òscar García, Sebas Bertrán (Rizzo, 81'), David Virgili i 'Bacari'.

ATLÈTIC CLUB ESCALDES: Àlex Ruiz, Rudler, Adri Rodrigues, Rafa Santos, 'Moi' San Nicolás, Jesús Álvarez, Zugic (Grondona, 66'), Xavi Vieira, Fabio Serra, Borja Pimentel (Gaston Machado, 83') i Luigi San Nicolás (Gilson Correia, 61').

ÀRBITRE: Rui Miguel Maciel. Grogues a Òscar García, 'Bacari', Sebas Bertrán, Rizzo i vermella directe a Miguel Ruiz –UE Sant Julià– i Jesús Álvarez i doble groga a Adri Rodrigues (51').

GOLS: 0-1 Zugic (36') i 1-1 'Bacari' (41') –descans–; 2-1 Rafa Santos, en pròpia meta (91').

LLOC: Estadi Nacional. 200 espectadors.