De pena màxima, però tocava guanyar fos com fos. L’FC Andorra va trencar la ratxa negativa de tres derrotes consecutives en superar per 1 a 0 el Reial Oviedo amb un penal transformat per Julen Lobete al minut 80 quan els dos equips estaven amb inferioritat numèrica. El partit va ser tremendament soporífer i es va decidir amb un solitari gol de penal del de Lezo.
Eder Sarabia, tècnic de l’FC Andorra, va decidir agitar la coctelera i va castigar fins a sis jugadors que van jugar d’inici a Anduva contra el Mirandés. Els assenyalats van ser: Nico Ratti, Julen Lobete –els dos estaven d’aniversari–, José Marsà, Manu Nieto, Rubén Bover i Anderson Arroyo. Es van estrenar amb la titularitat, el porter asturià Dani Martín i després Sergi Samper, Diego González, Laorent Shabani i Aurélien Scheidler. Aquests canvis no van oferir el cop de gràcia desitjat i el Reial Oviedo, que va arribar al partit amb vuit baixes i sense cap victòria encara en aquestes sis primeres jornades, va tenir les idees molt clares als primers 45 minuts. Álvaro Cervera va guanyar la partida a Eder Sarabia i els asturians van estar molt sòlids, van anul·lar el joc de l’FC Andorra i van gaudir de l’única ocasió de la primera part. De fet, al minut 31 es va produir l’únic llançament a porteria i va ser amb un xilena des de la frontal de l’àrea de Santiago Colombatto que va aturar el porter Dani Martín.
La primera part va ser letàrgica. L’equip carbayón va anul·lar per complet els tricolors i no es va deixar sotmetre en cap moment. Luismi va ser un mur al mig del camp i Viti va posar les gotes de qualitat d’un equip molt minvat per les nombroses baixes i angoixat per la situació en la classificació.
Després de tornar dels vestidors, el guió del partit va continuar exactament igual, és a dir, va seguir sense passar res a la gespa híbrida de l’Estadi Nacional. Tot plegat fins al minut 63, quan el davanter francès Aurélien Scheidler va ser expulsat per vermella directa després de donar un cop al mig del camp a David Costas. Una expulsió rigorosa però que l’àrbitre, Óliver de la Fuente Ramos, va veure ben clara.
L’FC Andorra es va quedar amb 10 jugadors, però l’alegria visitant va durar ben poc, ja que al minut 78 va ser expulsat per doble groga Luismi per una entrada al mig del camp.
Dos minuts després, Jaime Seoane va cometre un clar penal sobre Julen Lobete i el de Lezo, en el seu 23è aniversari, va transformar des del punt fatídic en l’únic xut a porta dels d’Eder Sarabia en 97 minuts de partit.

Eder Sarabia: “Hem vist l’equip que vaig reclamar, és a dir, hem competit i hem sabut patir”

Sense gens de brillantor, però adeu a la ratxa negativa de tres derrotes seguides. Eder Sarabia, tècnic de l’FC Andorra, va reconèixer la poca espurna del partit contra el Reial Oviedo, però es va mostrar satisfet per la victòria. “En el vessant futbolístic, sobretot la primera part, ha estat molt igualada i l’Oviedo ha defensat còmode. A nosaltres ens ha costat molt a nivell ofensiu. Al segon temps hem començat bé i l’expulsió després ens ha condicionat. Això sí, hem vist l’equip que jo reclamava a la roda de premsa prèvia, és a dir, hem competit i hem sabut patir. És cert que ens ha faltat brillantor en atac”. També va valorar l’expulsió d’Aurélien Scheidler: “David Costas ha fet un teatre de collons”.

FITXA TÈCNICA:

1- FC ANDORRA: Dani Martín, 'Migue' Leal, Diego Alende (Anderson Arroyo, 88'), Diego González, Diego Pampín, Sergi Samper (Jandro, 88'), Sergio Molina, Iván Gil (Julen Lobete, 70'), Shabani (Álex Calvo, 62'), Iker Benito (Manu Nieto, 70') i Scheidler.

0- REIAL OVIEDO: Leo Román, Oier Luengo, David Costas, Dani Calvo ('Jimmy', 85'), Abel Bretones, 'Luismi', Colombatto (Mario Sesé, 95'), Jaime Seoane (Paulino, 85'), Sebas Moyano (85'), 'Viti' (Álex Cardero, 95') i Borja Bastón.

GOL: 1-0 Julen Lobete, de penal (80').

ÀRBITRE: Óliver de la Fuente Ramos (Castella i Lleó) i al VAR David Gálvez Rascón (Madrid). Grogues a Álex Calvo i vermella directe a Scheidler (63') -FC Andorra– i grogues a Sebas Moyano i Oier Luengo i doble groga a 'Luismi' (78') –Reial Oviedo–.

LLOC: Estadi Nacionald d'Andorra la Vella amb 1.820 espectadors –segons el club–.