Clevin Hannah entra a cistella davant de l’oposició del jove pivot congolès de l’Unicaja Màlaga, Yannick Nzosa.   Foto: Facundo Santana
Clevin Hannah entra a cistella davant de l’oposició del jove pivot congolès de l’Unicaja Màlaga, Yannick Nzosa. Foto: Facundo Santana

De regal en regal

De regal en regal. L’Unicaja Màlaga arribava al Principat amb dues derrotes en les dues primeres jornades. Sense els lesionats Carlos Chimpa Suárez, el francès Axel Bouteille, el base ex-MoraBanc, Jaime Fernández i l’aler Dragan Milosavljevic. Per tant, per completar el roster Luis Casimiro va convocar el pivot congolès de 16 anys, Yannick Nzosa, i el base de 17, Pablo Sánchez. Tot i les baixes i el seu joc irregular, l’Unicaja Màlaga va assolir el primer triomf en aquest inici de curs en superar per 78 a 81 un BC MoraBanc entregat (novament com va passar també a València) a l’últim quart. Els d’Ibon Navarro, sense Moussa Diagne i Bandja Sy, van jugar un bon partit als primers i tercers 10 minuts, irregulars en el segon quart i per patir la segona derrota consecutiva en l’últim acte.

Tot va començar bé. Amb un 2+1 de Malik Dime i dos taps del pivot senegalès. A cop de triple i amb un parcial de 10 a 3 al final del primer quart per situar un 23 a 13 amb tres triples consecutius de David Jelínek. Molt encert exterior en el primer quart amb 5 de 7 en triples. L’encert de Darío Brizuela, amb quatre punts consecutius, va tancar un primer quart amb un 25 a 17. Això sí, amb molt per millorar i amb aquesta sensació estranya va començar el segon quart. Del 34 a 24 favorable, i amb la tercera falta al pivot ucraïnès Volodymyr Gerun, va servir per veure en acció per primera vegada a la lliga ACB el center congolès Yannick Nzosa Manzila. Un altre producte del 2003. La seva aparició va ser notable, i els de Luis Casimiro van clavar un parcial de 2 a 14 fins a posar-se per davant en l’electrònic amb el 36 a 38 i final del segon quart. No només va ser Nzosa el més destacat, sinó que també va brillar l’escorta basc Darío Brizuela. L’ex de l’Estudiantes va demostrar tot el seu talent. De fet, sempre ho acostuma a fer. El BC MoraBanc va estar desconegut al final d’aquest segon quart i amb jugadors encara buscant el seu millor nivell.
A la represa, el base nord-americà Hannah i l’aler pivot Tyson Pérez van ser els grans protagonistes del parcial inicial de 14 a 4 pel 54 a 47 amb una esmaixada de Dime. El pivot senegalès està deixant també bones sensacions en aquest inici de lliga. Els malaguenys, per acabar-ho d’adobar, van perdre per una segona tècnica per flopping Adam Waczynski. Això sí, el BC MoraBanc es quedava sense Haukur Palsson per molèsties musculars. El tercer quart finalitzava amb un 64 a 64 i una esmaixada de Tyson.
El parcial de 2 a 11 de l’Unicaja va ser cabdal per al triomf final dels malaguenys. Nzosa va fer el que va voler dins de la pintura i només té 16 anys. Brizuela i Francis Alonso van ser els líders ofensius dels de Luis Casimiro, que només van tenir Hannah com el malson particular. El base del MoraBanc ho va intentar sense èxit. Massa sol i moltíssim encara per millorar a tots els nivells.

Ibon Navarro: “Quan ho hem tingut tot més favorable pitjor hem jugat”

Crític. Una altra victòria que s’escapa. Errors similars als de València. El tècnic del BC MoraBanc, Ibon Navarro, es va mostrar crític amb els seus. “Quan hem tingut les coses favorables, pitjor hem jugat. Hem comès errors, especialment de concentració, i contra aquests equips, que tenen tanta qualitat i caràcter, ho acabes pagant car”, va assegurar Navarro, que va descriure el partit d’aquesta manera: “hem fet un bon partit en 20 minuts, acceptable en 10 i malament uns altres 10. Ells tenen moltíssima qualitat i molt d’ofici. Felicito l’Unicaja per la victòria, i nosaltres espero que aprenguem d’aquestes gestions, ja que si deixes un equip d’aquests viu, tornen i et maten”. Navarro espera que aquesta derrota serveixi l’equip. “Una plantilla llesta ha d’aprendre sempre. Hi ha hagut coses bones i interessants, però crec que ens ha perjudicat molt una situació mental de veure’ns amb opcions de victòria i això ens ha perjudicat més que el desgast”, va analitzar Navarro.
El tècnic de l’Unicaja Màlaga, Luis Casimiro, que va assolir el primer triomf del curs, va felicitar el seu equip. “Hem interpretat molt bé la paraula competir. Ha estat un partit competit, molt igualat i molt físic. Estic molt satisfet amb l’equip. De mica en mica anem creixent.”

BC MORABANC ANDORRA: Hannah (19), Senglin (8), Palsson (13), Tyson Pérez (9) i Dime (9) -cinc inicial-; Sergi García (0), Nacho Llovet (4), Tunde (4), Jelínek (10), Oriol Paulí (2) i Kloof (0).

UNICAJA MÀLAGA: Mekel (9), Francis Alonso (18), Abromaitis (9), Thompson (2) i Gerun (4) -cinc inicial-; Alberto Díaz (4), Guerrero (2), Waczynski (3), Darío Brizuela (20), Nzosa (10) i Pablo Sánchez (0).

ÀRBITRES: Sergio Manuel, Cristóbal Sánchez i Antonio Conde. Eliminat per cinc faltes personals Senglin -BC MoraBanc Andorra- i eliminat per dues tècniques per flopping, Adam Waczynski -Unicaja Màlaga-.

PARCIALS: 25-17, 36-38 -descans-; 64-54 i 78-81.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. Sense públic.