Rubén Enri, davanter de l’FC Andorra, va marcar el 2 a 0 després d’un servei de banda tret intel·ligentment per Eudald Vergés.Foto: Facundo Santana

Deixa de ploure sobre mullat

Per fi deixa de ploure sobre mullat. Quatre jornades consecutives sense transformar la possessió de la pilota amb una victòria. Tres empats i una derrota. Tenien a tres punts la zona de descens. Jugaven com mai, però no guanyaven partits. Les sensacions eren bones, els resultats no acompanyaven. Això si, en cap moment s’ha renunciat a l’estil. Amb el tècnic Eder Sarabia no existeix una altra manera de jugar. És aquesta, amb la pilota, sí o sí. I quatre partits després arriba el segon triomf de la temporada i sota una intensa pluja. L’FC Andorra va superar per 2 a 0 el Gimnàstic Tarragona i agafa aire i també esvaeix la frustració per donar pas a l’optimisme. Aquesta vegada, el futbol li va tornar el que tant li estava donant.
Els d’Eder Sarabia, acompanyat a la llotja pel seu pare, el mític exdavanter de l’Athletic Bilbao o Logronyés, Manu Sarabia, es van trobar amb un Gimnàstic Tarragona molt ben treballat per l’entrenador de Mequinença Raül Agné. Els tarragonins van disposar de la primera ocasió al minut 16 amb una boleia de l’ex-primera divisió, Aythami Artiles, que va anar a fora per ben poc. Tres minuts després va arribar la resposta tricolor. Héctor Hevel va realitzar una paret amb Carlos Martínez i el xut del migcampista holandès el va refusar a córner el defensa central  basc, Álex Quintanilla. La pilota només tenia un propietari i aquesta era de l’FC Andorra amb un Sergio Molina molt sòlid. Al minut 25, una centrada d’Adrià Altimira per la dreta que va rematar de cap a fora Manu Nieto.
La millor oportunitat de gol va arribar al minut 31 i va ser amb un xut a la mitja volta des de la frontal de Carlos Martínez que es va estavellar al travesser. La bimba després va picar a la gespa artificial i no va arribar a sobrepassar la línia. Abans d’arribare al descans, Martí Riverola va avisar amb un xut sec i ras que va anar a fora per ben poc. L’electrònic no es va moure en una primera part dominada a plaer pels d’Eder Sarabia. A la represa, millor inici impossible i als tres minuts va arribar l’1 a 0 amb un gol d’Héctor Hevel. El de Leidschendam va obrir el marcador amb un xut sec i potent des de fora de l’àrea que es va empassar el porter andalús Manu García. A partir de llavors, continuava plovent i també no van parar d’arribar les ocasions tricolors. Primer amb un xut per sobre del travesser de Carlos Martínez i després el davanter mataroní va etzibar un xut creuat i ras que va refusar el pal.
Agné va decidir fer canvis per buscar la reacció d’un Nàstic que només va perseguir la pilota sense gens de premi. L’entrada de Francesc Fullana, Jannick Buyla i Pablo Fernández van aportar més frescor i més idees ofensives pels tarragonins. Va avisar amb una centrada de Robert Simón que no va arribar per ben poc Pablo Fernández. Després un remat de Fullana que va salvar amb el pit Sergio Molina. Al minut 86 va arribar la sentència. Eudald va treure de banda i Rubén Enri, amb xut creuat, va tancar el marcador. El pròxim partit serà contra el Barça B al Johan Cruyff.

Eder Sarabia: “Hem fet un partit descomunal contra un rival excel·lent”

Segona victòria de la temporada i Eder Sarabia agafa aire després de superar el Gimnàstic Tarragona i trencar una ratxa de quatre jornades sense guanyar. “Hem fet un partit descomunal contra un excel·lent rival. Hem controlat molt bé el potencial ofensiu d’ells. Els jugadors s’ho mereixien”, va reconèixer el tècnic basc, que va analitzar d’aquesta manera el partit. “En els últims minuts ens ha faltat una mica de control, però per les ganes que tenia l’equip d’aconseguir una nova victòria. Això sí, ens ha costat una mica a l’inici pel bon plantejament que havien fet ells del partit. Després els hem ficat enrere. Aquesta victòria ens reforça”.
Sarabia també va valorar el segon gol que va arribar després d’un servei de banda ràpid d’Eudald Vergés que va agafar molt despistada la defensa tarragonina i que va saber aprofitar Rubén Enri per superar Manu García. “Sabem que tenim una arma amb els serveis de banda d’Eudald. Jo només li he donat ràpid la pilota i li he dit que li enviés a Rubén Enri, que juga molt ràpid a l’espai. M’agrada molt que els jugadors que comencen a la banqueta surtin endollats i siguin capaços d’aportar a l’equip”. I novament, defensa de l’estil. “Nosaltres sempre defensarem amb la pilota. No podem tancar-nos al darrere. No estem fets per a això”, va sentenciar Eder Sarabia, que torna diumenge a territori blaugrana.

FC ANDORRA: Nico Ratti, Adrià Altimira, Adrià Vilanova, Diego González, Álex Pastor (Roger Riera, 80'), Eudald, Sergio Molina, Martí Riverola (Rubén Bover, 80'), Héctor Hevel (Marc Aguado, 68'), Manu Nieto (Rubén Enri, 68') i Carlos Martínez (Marc Fernández, 87').

GIMNÀSTIC TARRAGONA: Manu García, Álex Quintanilla, Pol Domingo, Aythami Artiles, Joan Oriol (Nil Jiménez, 72'), Bonilla (Fullana, 61'), Ribelles (Jannick Buyla, 61'), Fran Carbià (Pablo Fernández, 72'), Pedro Del Campo, Robert Simón i Edgar Hernández (Pedro Martín, 55').

ÀRBITRE: Sergio Usón Rosel (Aragó). Grogues a Eudald –FC Andorra– i Pol Domingo, Edgar Hernández, Aythami Artiles, Fullana, Pedro Del Campo i Pablo Fernández –Gimnàstic Tarragona–.

GOLS: 1-0 Héctor Hevel (48') i 2-0 Rubén Enri (86').

LLOC: Estadi Nacional. 823 espectadors.