La victòria en la seva última prova del circuit de la Copa del Món de quilòmetre vertical (KV), a Fuente Dé, no només va comportar la satisfacció d’haver guanyat i conquerit el primer lloc de la classificació general, ja que l’altra cara de la moneda va ser la lesió al genoll. Ferran Teixidó ja fa dos mesos que no competeix i ja s’ha perdut proves com la Red Bull K3 d’Itàlia. Demà tampoc no serà a la Blåmann Vertical de Noruega. Així, el corredor de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) abandona el primer lloc de la classificació general i baixa fins a la tercera posició, al darrere de l’italià Patrick Facchini i de l’eslovè Nejc Kuhar.
“La seva és una antiga lesió, de fa vint anys, que sembla que se li ha reproduït. S’està recuperant perquè a l’última prova, a Fuente Dé, se li va inflar el genoll més del compte. Té el cartílag gastat i el menisc tocat. S’està recuperant de mica en mica; la recuperació va més lenta del previst. A la federació esperem que es recuperi aviat”, va dir el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari.
La reaparició de Ferran Teixidó és una incògnita. L’1 de setembre es disputa la prova del Lone Peak Vertical Kilometer, als Estats Units. “Tampoc sabem quan tornarà. S’ha agafat un temps i esperem que torni cap al setembre o l’octubre. Es vol recuperar bé i no tenir molèsties per poder competir al cent per cent. És una llàstima perquè estava en una condició immillorable”, va indicar Ferrari. Aquesta temporada Teixidó ha competit a la Transvulcania, en què va acabar en setena posició i va fer un temps de 52.21. El triomf va ser per al noruec Stian Angermund-Vik, que va batre el rècord de la prova.
En la segona cursa, a Fuente Dé, Ferran Teixidó va recuperar sensacions i va assolir el triomf amb un crono de 33.37, al davant d’Imanol Goñi i d’Íñigo Láriz. En acabar aquesta prova, se li va començar a inflar el genoll i va decidir frenar perquè les molèsties continuaven martiritzant-lo.

Xavi Teixidó, a The Rut 50K
El germà de Ferran Teixidó, Xavi, ja està preparat per a una nova prova de les Migu Run Skyrunning World Series Ultra,  The Rut 50K, el 3 de setembre vinent a Montana (Estats Units), una prova de 50 quilòmetres i de 3.200 metres de desnivell. El rècord de la cursa el té el català Kilian Jornet des de l’any 2014, amb un temps de 5.09.31 hores.
El corredor de la FAM ocupa la dissetena posició del rànquing Ultra amb 74 punts. La primera posició és per al rus Dmitri Mityaev amb 230,6 punts, el segon és el francès Aurélien Dunand-Pallaz i el tercer, el seu compatriota
Nicolas Martin.

Marc Casal competirà a Zermatt el 26 d’agost i el seu germà, Òscar, en The Rut 28K el 2 de setembre

Després de competir en la Skyrace Comapedrosa, els germans Casal, Marc i Òscar, ja tenen les properes proves marcades en el calendari de les Migu Run Skyrunner World Series Sky Classic. El primer d’ells, que ocupa la quarta posició del rànquing amb 236 punts, serà el 26 d’agost a Zermatt (Suïssa), en la Matterhorn UltraKS 46K. Una prova de 48 quilòmetres i 3.600 metres de desnivell. El rècord d’aquesta prova el té Kilian Jornet des del 2013, amb 4.43.05 h. Aquí no té previst competir Òscar Casal, que prendrà part en The Rut 28K a Montana (Estats Units) el 2 de setembre, una prova de 28 quilòmetres i 2.375 metres de desnivell. El rècord pertany a Hassan Ait Chaou, amb un temps de 3.06.39 h, des del 2016. “Tots dos acaben de competir en la Skyrace Comapedrosa i han demostrat que estan en perfectes condicions per afrontar aquestes dues properes proves”, va assegurar el director tècnic de la FAM, Carlo Ferrari.