La selecció buscarà avui estrenar el caseller de tres punts amb la visita de Liechtenstein a la UEFA Nations League.
Adrian Gomes defensant Illenic.

Duel contra el mirall

Víctor Duaso / Fotos: Facundo Santana / Domen Jancic
Duel contra el mirall o contra un amb les mateixes qualitats. La selecció, com quan va jugar contra San Marino, tindrà avui (20.45 hores) una oportunitat d’or per tornar a assaborir la victòria. Els de Koldo Alvarez de Eulate, número 153 del rànquing FIFA, rep la visita de Liechtenstein, número 192. Andorra ja té un punt després d’empatar contra una Moldàvia amb inferioritat numèrica tota la segona part. El seu rival encara no ha sumat cap punt al grup 1 de la Lliga D de la UEFA Nations League.
Koldo té la baixa del lesionat Marc Vales i s’ha vist obligat a convocar el migcampista Sergio Moreno. Això sí, Márcio Vieira podrà estar a disposició del tècnic. “Aquesta és una molt bona oportunitat que hem d’intentar aprofitar. No passa tant per si hem de jugar molt bé o hem de fer moltes coses ben fetes, sinó que s’ha d’intentar treure un bon resultat”, va reconèixer el seleccionador andorrà, que va valorar quina serà la clau del partit d’avui. “Dos equips que lluitaran de valent per tenir la possessió de la pilota i el que es faci amb ella tindrà part del camí fet”. També va lloar Liechtenstein, que arriba després de perdre per 0 a 2 contra Moldàvia i per 1 a 0 contra Letònia. “Han millorat i van empatar a Armènia. Van sumar punts a l’anterior fase i té jugadors diferencials, com els germans Frik, Sele o Hasler, amb experiència a la MLS. Tots tenen molt clar el que han de fer”.
Marc Pujol, migcampista de la selecció i recentment centenari, podria tornar a disposar de minuts després d’arribar amb molèsties. “Si tenim en compte els equips que tenim al grup, Liechtenstein és la selecció que tenim més a prop. Intentarem fer tot el que hem de fer per aconseguir sumar els tres punts”, va sentenciar.

Derrota de la sub-21 a Eslovènia, i ja en sumen nou

La sub-21, que està a un partit d’acabar la seva fase de classificació, continua sense vèncer i va patir ahir la novena derrota en perdre per 2 a 0 contra Eslovènia. Els d’Eloy Casals, que ja van perdre en el partit de la primera volta per 0 a 1 contra els eslovens, van encaixar l’1 a 0 al minut 22 amb un gol del defensa central Dušan Stojinovic. El jugador del Celje va batre Mauro Rabelo a la sortida d’un córner i després d’una sèrie de refusos. Al límit del descans, Èric Izquierdo va estar a punt d’empatar amb un llançament de falta directa, però la pilota va marxar fregant el pal. A la represa, els de Milenko Acimovic, ex-Tottenham Hotspur o ex-Lille, van sentenciar al minut 62 amb un gol de Tjas Begic, també jugador del Celje. “Tot i haver perdut marxem amb bones sensacions perquè en línies generals hem fet molt bon partit”, va dir Eloy Casals. El pròxim partit, dilluns a la República Txeca.