La Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF Comapedrosa Andorra porta el nom del sostre del país, però per una circumstància o una altra els seus participants encara no l’han tocat. L’esdeveniment celebra del 20 al 22 de gener la seva quarta edició i la dotzena de la Copa del Món. “Sempre soc optimista, si no no estaríem aquí, però quan les muntanyes són tan alpines, amb forts pendents, les variables són moltes. Quan organitzes una Copa del Món ho has de fer bé i no et pots permetre cap tipus d’error. Primer de tot, la seguretat”, va assegurar Carlo Ferrari, el director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) a la roda de premsa de presentació de la competició realitzada ahir al restaurant Terroir de Comallemple. 
Josep Marticella, el director general de Pal Arinsal, també va parlar d’aquest objectiu. “Som ambiciosos. Volem arribar al Comapedrosa. Aquest és l’objectiu, però sabem que costarà, ja que és alta muntanya i les condicions meteorològiques s’han de donar”. 
La Copa del Món d’esquí de muntanya Comapedrosa 2022 va comptar amb un retorn de 280.000 euros, més del doble del pressupost per celebrar la prova, que va ser de 120.000 euros, el mateix que tindrà aquesta nova edició el 2023. Per enguany s’esperen 130 participants provinents de 16 països. La novetat serà que la prova individual incorporarà la modalitat Open. D’aquesta manera podran competir en territori de Copa del Món a tots els practicants d’esquí de muntanya, i a més a més serà puntuable per a la MoraBanc Copa d’Andorra i la Copa Catalana. “És complicat saber quants participants tindrem. Sempre tens el dubte, ja que té una part que pot engrescar perquè competiran en el mateix recorregut que els millors esquiadors de muntanya del món i per l’altra part a la gent li costa inscriure’s perquè pensa en una prova tècnica i d’alt nivell. Molt difícil i d’alta muntanya i a alguns no els agrada comparar-se amb l’elit. Com serà puntuable per a la Copa d’Andorra i també Catalana esperem uns 150 corredors”, va indicar Ferrari, que també va parlar de la participació de l’equip nacional. “La previsió ja la tenim. Hi ha dos sèniors i, en principi, participarà Oriol Olm”. 
La prova individual obrirà la Copa del Món amb sortida i arribada al Xalet Igloo. “Un total de tres pujades amb 470 metres de desnivell. Volem garantir el màxim de seguretat per als corredors i també per al públic. Tenim previstos recorreguts alternatius per si les condicions no permeten assolir el nostre principal objectiu, que serà fer cim al Comapedrosa”, va dir Carlo Ferrari. 
La Vertical Race es farà íntegrament per les pistes d’esquí d’Arinsal i la seva arribada serà a la cota 2.300, al costat del Xalet Igloo. “Molts diuen que és la millor Vertical de Copa del Món. A Rémi Bonnet, un dels millors del món, li encanta, ja que ha guanyat més de sis vegades aquí”. 
Durant la presentació de la Comapedrosa Andorra es va homenatjar la figura del malaguanyat expresident de la FAM, Jaume Esteve. “L’any passat vam fer un esdeveniment espectacular i també de condicions de neu i de meteorologia. Ens va faltar un punt per poder arribar al Comapedrosa i seguirem apostant per arribar-hi. Això sí, hem de tenir les garanties que qualsevol situació que tinguem, el Comitè Organitzador aporti els seus coneixements perquè es desenvolupi amb la màxima seguretat. Ho hem fet sempre i aquesta serà la nostra garantia. Sense abandonar el somni del Comapedrosa”, va sentenciar Josep Marticella. Del 20 al 22 de gener torna l’esquí de muntanya d’alt nivell acompanyat també pel més amateur.