Diari digital d'Andorra Bondia
El Centre de Tecnificació d’Ordino tindrà una piscina d’entrenament, una de les novetats d’aquesta nova ampliació.
El Centre de Tecnificació d’Ordino tindrà una piscina d’entrenament, una de les novetats d’aquesta nova ampliació.
Maeva Estevez, surfista de neu de la FAE, va rebre 2.000 euros de premi.
Maeva Estevez, surfista de neu de la FAE, va rebre 2.000 euros de premi.

El CTEO continua fent-se gran


Escrit per: 
Víctor Duaso / Fotos: SFGA
La nineta dels ulls de l’esport andorrà continua fent-se gran. El Centre de Tecnificació Esportiu d’Ordino (CTEO) s’amplia i ahir es va presentar el projecte a la sessió inaugural de la tercera edició de L’esport ens connecta que es va celebrar a l’Auditori Nacional d’Ordino. Aquestes jornades estan enfocades a dedicar al món de l’esport un espai de retrobament entre les diferents federacions i esportistes del país. 
Primer es va presentar el projecte d’ampliació sostenible dels serveis i de les instal·lacions del Centre de Tecnificació d’Ordino (CTEO). Per tant, es construirà una piscina d’entrenament, sala d’esports de combat, de gimnàstica rítmica, nou gimnàs, pista poliesportiva amb graderies i pista de petanca coberta. Les noves instal·lacions donaran resposta a 18 federacions. “Aquesta era la fase que faltava. La gimnàstica rítmica és un projecte desitjat, ja que tenim poques instal·lacions per a ells. La piscina serà d’entrenament amb una profunditat més limitada, però una llargada que ens ha demanat la FAN. Suposarà una millora per a aquests esports d’aigua”, va assegurar Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports. 
Els Jocs dels Petits Estats a Andorra, a l’horitzó. “Es treballa per acollir els Jocs amb les instal·lacions ja existents”. A inicis del 2023 es licitarà aquesta obra d’ampliació i el pressupost és plurianual fins al 2025 i no arriba a la xifra de 8 milions d’euros. “És una mica inferior”, va dir Riva, que va lloar els principis de sostenibilitat del projecte.  La instal·lació comptarà amb un sistema de generació d’energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques integrades amb injecció de possible energia sobrant a la xarxa elèctrica general. També disposarà d’un sistema aerotèrmic de cicle complet de generació d’energia mitjançant un sistema amb bombes de calor condensades per aire, per la generació de fred i calor. La zona de la piscina d’entrenament tindrà un modern sistema de filtratge.
Xavier Espot, cap de Govern, va mostrar el seu compromís cap a l’esport andorrà. “Estem compromesos de manera determinant i prioritària amb l’esport del país i per això continuem treballant per fer-lo créixer”.
L’ampliació del CTEO és la culminació de les fases que es van començar fa tres anys. Des del 2019 es van posar en marxa nous serveis, com ara la sala de musculació, gimnàs, servei d’àpats, menjador, fisioteràpia, medicina esportiva, entre d’altres, que converteixen el CTEO en l’espai de referència de l’esportista tecnificat, becat i de les federacions. 
Després de la presentació d’ampliació del CTEO es va realitzar el lliurament de premis econòmics als esportistes amb resultats destacats a nivell internacional a nivell sènior com Joan Verdú (10.000 euros de premi), Pol Moya (500 euros), Nahuel Carabaña (1.000 euros), Carola Vila (1.000 euros), Ariadna Fenés (2.000 euros), Maeva Estevez (2.000 euros), Arnau Soldevila (3.000 euros), Cande Moreno (6.000 euros), Roger Puig (7.000 euros), Irineu Esteve (9.000 euros) i Monica Doria (16.000 euros).
Centre de Tecnificació d'Ordino (CTEO)
Govern d'Andorra
Sílvia Riva
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic