Iván Garrido es va topar al primer temps amb la gran aturada de Zarkov.
Joel Paredes va marcar el 0 a 1 de la UE Santa Coloma contra el Breidablik.

El futbol... és així

Víctor Duaso / Fotos: Facundo Santana / UE Santa Coloma
Les màximes del futbol es van complir. I quines són aquestes? Qui perdona ho acaba pagant i l’altre, la més evident, el futbol... és així. Ja pots tenir la pilota, ja pots sotmetre al rival amb el toc i més toc i ja pots tenir les més ocasions que si no fiques la pilota a dintre, malament rai.
L’aventura europea de l’Atlètic Escaldes va arribar ahir al seu final i va ser al minut 104 de la pròrroga quan el brasiler Jefferson va aprofitar una assistència del jove del Gzira United, Brooklyn Borg, de només 18 anys, per batre amb un potent xut al porter Àlex Ruiz. Primera ocasió clara i únic gol. Els de Darren Abdilla classificats per la segona ronda de la UEFA Conference League i els de Fede Bessone es van quedar amb allò de juguem com mai i perdem com sempre.
El partit va començar amb el primer greu error de cara a porta. Hamza va fallar de manera clamorosa un u contra u davant de Zarkov enviant la pilota a fora. Abans d’arribar-se al descans, el porter croat Darijan Zarkov es va lluir a xut de paràbola d’Iván Garrido. La tònica habitual dels primers 45 minuts va ser el toc i toc, però a vegades amb manca de ritme i profunditat.
A la represa i al cap de 40 segons, Guillaume López va fer la d’Hamza del primer temps, és a dir, es va plantar sol davant Zarkov i també va enviar a fora. Tres minuts després, Iván Garrido amb un potent xut des de fora de l’àrea va tornar a provocar l’encertada actuació de Zarkov. El primer xut, molt centrat, del Gzira va ser de Jefferson des de fora de l’àrea que va aturar Àlex Ruiz. Al minut 92, Xavi Puerto va fallar un nou gol cantat a la sortida d’un córner. Al temps extra, l’Atlètic va continuar fallant ocasions i Jefferson va marcar en l’única ocasió clara del Gzira. Després van perdre el temps que van voler i els van deixar. Així és el futbol.

La UE Santa Coloma només somia 15 minuts

Quinze minuts de somni. La UE Santa Coloma també va quedar fora de la UEFA Conference League en caure derrotat per 4 a 1 contra el Breidablik Kópavogur, el líder de la lliga islandesa. En el partit d’anada 0 a 1 a favor dels islandesos. Els de Juan Velasco es van avançar al minut 30 amb un gol de Joel Paredes. L’alegria només va durar 15 minuts i Ísak Thorvaldsson va iniciar la remuntada. Al minut 50, Tiago Portuga va ser expulsat per vermella directa en salvar un gol sobre la línia. Gunnlaugsson va marcar el penal. Després van sentenciar Yeoman i Steindórsson.

0- ATLÈTIC CLUB ESCALDES: Àlex Ruiz, Víctor Maffeo, Álex Sánchez, Javi Morales (Èric Ruiz, 72'), Aleix Cisteró, Hamza (Xavi Puerto, 61'), Víctor Alonso (Gemelson, 87'), Víctor Pérez, Álex Martínez (Jorge Bolívar, 60'), Guillaume López i Iván Garrido ('Rodri', 88').

1- GZIRA UNITED FC: Zarkov, Marcelo Dias, Nicky Muscat, Mentz, Cosic, Scerri (Gauci, 93'), Kolega, Luis Riascos, Jackson Mendoza (Ricardo Correa, 46'), Maxuell Samurai (Brooklyn Borg, 93') i Jefferson.

ÀRBITRE: Vitaliy Romanov. Grogues a Guillaume López, Javi Morales, Aleix Cisteró, Víctor Maffeo i Èric Ruiz –Atlètic Club Escaldes– i Jackson Mendoza, Marcelo Dias, Mentz, Luis Riascos, Cosic, Jefferson i al tècnic Darren Abdilla –Gzira United–.

GOL: 0-1 Jefferson (104').

LLOC: Estadi Nacional d'Andorra la Vella. 400 espectadors.