El ‘Lamborghini’ es cala

El Lamborghini, tal com va ser definit aquest nou FC Barcelona, es va calar al Poliesportiu d’Andorra. Encara està en ple rodatge. Té noms, però no és un equip encara. A aquest cotxe de luxe encara li falten molts quilòmetres de carretera. Moltíssims. El BC MoraBanc Andorra, aquesta vegada amb moltíssim desig des del primer minut a l’últim, va superar per segona vegada el potent equip dirigit per Svetislav Pesic. La primera va ser en un amistós a Sant Julià de Vilatorta i ahir al Poliesportiu d’Andorra en la tercera jornada de Lliga ACB. Els d’Ibon Navarro van vèncer per un ajustat 86 a 84 en un partit espectacular de Moussa Diagne amb 19 punts, 7 rebots i 23 de valoració contra el seu exequip.
Portar al límit l’FC Barcelona. Aquesta era la principal premissa del BC MoraBanc i la va poder portar a terme durant els primers 10 minuts. La defensa al límit dels d’Ibon Navarro va provocar un atac de nervis a un rival que venia de guanyar a la difícil pista de l’Anadolu Efes en l’inici de l’Eurolliga. Els d’Svetislav Pesic van començar amb un 0 a 5 inicial amb un triple de Brandon Davies i una safata del nord-americà que prové del Zalgiris Kaunas. A partir de llavors, els blaugrana, ahir de groc, es van carregar amb quatre faltes en només tres minuts i amb Davies amb dues. El parcial va ser de 15 a 2 per al BC MoraBanc per situar el 15 a 7. El coach de l’FC Barcelona, Pesic, va demanar temps mort i va donar entrada a Delaney. Aquí va canviar el guió del partit amb un parcial de 0 a 11 per al 15 a 18. El primer quart va acabar amb un triple d’Abrines per acabar els primers 10 minuts amb un 20 a 21.
En el segon acte, el BC MoraBanc va perdre el control del partit amb el 25 a 31 amb un triple d’un inspirat Delaney, tot i així, els d’Ibon Navarro van tornar a fer de la seva intensa defensa la seva millor arma. Un triple de Bandja Sy i un altre de Walker va tornar a posar per davant de l’electrònic els andorrans amb un 35 a 34. El MoraBanc aguantava el pols al Barça i un parcial de 7 a 0 a la recta final del descans va deixar un 44 a 40 amb una cistella sobre la botzina de Tyson Pérez. Pel camí, una tècnica a Mirotic per protestar a l’àrbitre Esperanza Mendoza i una tercera falta personal xiulada a Davies.
El gran protagonista del retorn dels vestidors va ser Diagne. El senegalès va anotar sis punts consecutius dels vuit que va anotar el MoraBanc. Els d’Ibon Navarro dominaven amb un 52 a 44 i el tècnic basc va decidir substituir el senegalès per donar entrada a Llovet. Ovació de gala per a ell. El MoraBanc va lligar de mans els blaugrana amb un triple de Todorovic per el 62 a 54, però que Davies va maquillar sobre la botzina amb una safata per deixar el 62 a 56.
En l’inici de l’últim quart, el Barça es va situar a quatre punts amb un triple de Mirotic (65 a 61), però la irrumpció de Jelínek amb set punts seguits a 6’54” per acabar va situar un 73 a 63. El Barça no es va rendir i a 6” per al final va arribar amb opcions de victòria. Mirotic va anotar dos dels tres lliures perquè l’últim el va tirar a fallar (86 a 84). L’última la va tenir Delaney, però va fallar el triple decisiu. Que sigui l’inici del camí que el MoraBanc ha de seguir. Intensitat i desig.

Ibon Navarro: “Espero que no sigui un partit aïllat”

Satisfet però crític, i més després de les doloroses derrotes a la pista del València i de l’AS Mònaco. Ahir, els seus van superar el potent Barça i va mostrar l’equip que vol ser. “Els jugadors han entès com volem jugar i ara espero que no sigui un partit aïllat. Esperem que sigui el principi d’una bona línia i de jugar com volíem des del primer dia i com vam dir. Hem tingut més ritme, però les pèrdues continuen sent un llast, però jugàvem contra un equip de molta envergadura i per aquest motiu hem patit algunes pèrdues de pilota”, va dir Navarro, que va recordar els partits anteriors. “Venim de fer dos partits bastant dolents i hem de seguir millorant. Aquest ha estat molt dur i ens tocarà descansar per pensar en dimecres amb els peus a terra. Si fem el que hem de fer sempre competirem”, va sentenciar el tècnic basc, que no va poder comptar en aquest partit amb el pivot serbi Dejan Musli.