El líder de la Úrvalsdeild Karla, és a dir, la primera divisió islandesa, el Breidablik Kópavogur no va semblar tan ferotge com el van pintar, o almenys la UE Santa Coloma el va convertir en un rival més dòcil del previst. Una indecisió entre Marc Rebés i el porter Marc Priego va provocar la derrota dels de Juan Velasco per 0 a 1 al partit d’anada de la primera ronda de la UEFA Conference League.
Els colomencs van gaudir de la primera ocasió clara de gol, ja que el remat al minut 8 de Faysal Chouaib el va refusar el defensa Damir Muminovic. Cinc minuts després va arribar la indecisió entre Rebés i Priego que va aprofitar Ísak Snaer Thorvaldsson.
Tot i el 0 a 1, els de Juan Velasco no van perdre la cara al partit i al minut 18, el portuguès Fábio Fonseca va assistir a Joel Paredes, però el davanter va fallar l’u contra u amb una aturada amb el peu d’Anton Einarsson. Al minut 34, Virgili es va desfer de dos rivals i el seu potent xut es va estavellar contra el travesser. Abans d’arribar al descans, Svanthórsson va rematar de cap a fora una centrada per la dreta de Gunnlaugsson.
A la represa, la UE Santa Coloma va buscar l’empat i els islandesos es van saber defensar. Al minut 68, Fábio va rematar de cap una falta lateral dreta treta per Paredes i Einarsson la va aturar. El cansament va passar factura als colomencs, però els canvis van donar resultat a Velasco. Juan Entrena va poder empatar el partit, però Einarsson va refusar a córner. La tornada es disputarà dijous vinent a les 21.15 hores.

Les obres parcials de l’Estadi Nacional comencen avui

Govern va autoritzar ahir a l’FC Andorra per poder fer les obres a l’Estadi Nacional per fer-ne ús les dues pròximes temporades. Segons el comunicat, la secretaria d’Estat d’Esports va acceptar l’acord de col·laboració al qual van arribar l’FC Andorra, la FAF, el VPC i la FAR per a l’ús de la instal·lació. Per tant, l’FC Andorra podrà utilitzar de manera preferent l’Estadi Nacional per a la disputa dels partits a la Lliga SmartBank i la resta de competicions en les quals estarà immers. Avui s’iniciaran les obres parcials de millora, tot i que en el comunicat de Govern asseguren que l’Estadi Nacional és l’única infraestructura del país que compleix les necessitats establertes per la competició. Evidentment això serà així quan es facin les obres de millora demanades per LaLiga. El club tricolor, liderat als despatxos per Gerard Piqué, assumirà les despeses i la gespa artificial no es traurà fins al divendres 15 de juliol. El partit de la UEFA Conference League entre l’Atlètic Escaldes i el Gzira United es jugarà a l’Estadi Nacional i no pas al Joan Samarra. Per tant, avui comencen les obres que no afectaran la superfície de joc.

0- UE SANTA COLOMA: Marc Priego, 'Depa', Marc Rebés, Camilo Puente (Marcel Sgrò, 84'), Tiago 'Portuga', Fábio Fonseca, Tino Mendoza (Bruno Gavim, 74'), David Virgili (Albert Reyes, 71'), Imad El Kabbou (Gonçalo Paulino, 63'), Faysal Chouaib i Joel Paredes (Juan Entrena, 84').

1- BREIDABLIK KÓPAVOGUR: Anton Einarsson, Gunnlaugsson, Muminovic (Qvist, 53'), Margelrsson, Ingvarsson, Lúdviksson, Eyjólfsson, Víktor Einarsson (Thórhallsson, 61'), Svanthórsson (Yeoman, 89'), Steindórsson (Sowe, 61') i Ísak Thorvaldsson.

ÀRBITRE: Veaceslav Banari (Moldàvia). Grogues a Tiago 'Portuga', Tino Mendoza, Marc Rebés i Joel Paredes –UE Santa Coloma– i Muminovic, Viktor Einarsson, Margelrsson i Lúdviksson.

GOL: 0-1 Ísak Thorvaldsson (13').

LLOC: Estadi Nacional d'Andorra la Vella. 273 espectadors.