El Lusitans cau amb dignitat contra un Varazdin molt potent físicament

Al final es va acabar imposant la lògica i la lògica estava a favor del NK Varazdin de Cròacia, un conjunt més potent tant física com tècnicament.

Els croats van fer valer la golejada del partit d’anada (5-1), que ja va deixar l’eliminatòria més que sentenciada. El tècnic del Lusitans, Vicenç Marquès, era conscient que el seu equip no podria aixecar un resultat tan advers, però tot i això va demanar als seus homes de poder guanyar, almenys, per salvar l’orgull. No va ser així i és que el Lusitans es va mostrar molt ordenat en defensa, però gairebé no va tenir presència en atac, molt al contrari que el seu rival, ja que va posar en molts problemes el porter lus per acabar emportant-se la victòria per un ajustat 0 a 1 i, de passada, el premi de ser a la segona ronda de l’Europa League.
El partit va engegar-se amb els dos equips jugant d’una forma molt relaxada. El Varazdin sabia que els deures ja els havia fet en el partit d’anada i va deixar la responsabilitat de sortir a l’atac al Lusitans. L’equip de Marquès va agafar les regnes del partit, però en cap moment va poder arribar a la porteria defensada per Krklec amb perill. Tot al contrari que el Varazdin, que cap al minut 12 va fer una de les jugades de més perill del primer temps després d’una gran triangulació en què l’esfèrica va arribar a peus de Grenjec i aquest es va plantar totalment sol davant d’Andres. El davanter croat va provar un xut fort que el porter del Lusitans va saber treure amb els peus.
A la jugada següent va arribar el primer xut a porta dels homes de Marquès. Va ser Leo Maciel que va mirar de sorprendre el meta del Varazdin, però el seu xut sense força el va aturar Krklec sense problemes.
El Varazdin va collar una mica i les oportunitats s’anaven succeint. La més clara va ser d’un fort xut de falta de Safaric a la frontal de l’àrea que Andrés, molt ben col·locat, va refusar amb els punys. Amb aquesta perillosa falta es va arribar al descans.
Al segon temps les coses van canviar i el Varazdin va sortir a sentenciar l’enfrontament. La primera gran oportunitat va ser després d’una jugada per banda dreta de Tkalcic. La seva centrada va arribar a Glavica i aquest, de rabona, va mirar de marcar, però la defensa lusa ho va impedir enviant a córner. En la jugada del córner, Gregec va estar a punt de marcar amb un xut des del segon pal, però Andrés va aturar la pilota en dos temps.
Finalment els croats van aconseguir el premi del gol després d’una gran jugada de Brlecic, que va saber trencar el fora de joc i aprofitar-se de la passada en profunditat de Safaric per regatejar-se a Andrés i marcar a porta buida el 0 a 1. Aquest resultat trencava amb qualsevol opció de puntuar per al Lusitans, i és que els visitants van estar a punt de marcar gràcies a les ocasions de Brlecic, Glavina i Conjar, però entre la defensa i el porter van poder avortar qualsevol ocasió.
El més destacat del Lusitans en aquesta segona part va ser un xut de falta de Leo Maciel que Mrmic va saber aturar, a més de la targeta vermella que va veure  Safaric per una puntada de peu a Pinto després que aquest li robés la pilota.
D'altra banda, El tècnic de l’Escale Santa Coloma, Lluís Miquel Aloy, confiava que el seu equip fos capaç de sorprendre el Paksi d’Hongria en el partit de tornada de l’Europa League i poder passar així a la següent eliminatòria, després que el conjunt colomenc va caure al Comunal per un ajustat 0 a 1. No va ser així. El Paksi tenia un altre pla en ment i el va executar. Ben aviat el conjunt hongarès es va poder avançar al marcador gràcies a Magasföldi, que al minut 11 va establir l’1 a 0.
L’Escale va poder aguantar aquest resultat durant la primera part i va sortir a la segona amb la idea de buscar un empat que posés nerviós el conjunt hongarès, però es van trobar amb el matiner gol de Magasföldi, que posava el 2 a 0 al marcador i al seu compte particular, quan només havien passat 4 minuts del segon temps.
A partir d’aquí els colomencs es van tancar per evitar la golejada, però no ho van aconseguir, ja que cap al minut 77 Dániel Böde va poder fer el 3 a 0 amb què ja es donava per tancada l’eliminatòria, però el homes de Károly Kis volien oferir un gol més al públic que s’havia desplaçat per veure’ls i Norbert Heffler, que va sortir al segon temps, va acabar d’arrodonir el marcador fent el 4 a 0 al minut 81.