El Matecosa es veu superat en totes les facetes del joc pel Bnei-Yehuda

Redacció

Quan reps un gol tot just començar, la capacitat de reacció és fonamental per tornar-te a ficar dins l’enfrontament, i si no ho aconsegueixes ja pots donar el duel per perdut.

Això és el que li va passar al Matecosa Sant Julià en el partit d’anada de la segona ronda de l’Europa League contra el Bnei-Yehuda. Els de Juli Ferreros van rebre el gol matiner de Balali i es van veure desbordats. L’equip lauredià va mirar de posar tota la carn a la graella per ficar-se novament al partit, però davant un equip professional es necessita  alguna cosa més que bones intencions.
Els israelians es van avançar molt aviat al marcador, concretament al minut 6, i en la primera oportunitat clara Balali es va plantar davant de Perianes gràcies a una bona passada entre línies de Din Nori i el va aconseguir batre per sota les cames. Va ser una galleda d’aigua freda per a les aspiracions lauredianes, que fins aquell moment van demostrar estar ben situats sobre la gespa del Comunal. Els de Ferreros van mirar de reaccionar i a la jugada següent Jacques va posar a prova els reflexos de Aiyemugba amb un xut fort que el porter del Bnei es va saber treure’s de sobre.
El Matecosa sabia que si no aconseguia l’empat aviat el partit se li escaparia de les mans i el temps jugava en contra seu. Ja­cques ho va tornar a provar amb una rematada de cap al segon pal, però novament Aiyemugba la va aturar sense problemes. Els lauredians volien ficar-se novament al partit, però els visitants van deixar clara la diferència de potencial, sobretot físic, que hi ha entre les dues esquadres. Balali novament va donar un ensurt als aficionats lauredians en plantar-se un cop més sol davant de Perianes, però aquesta vegada el porter del Matecosa li va guanyar la partida, ja que el tir de Balali no va agafar prou força i el porter el va rebutjar amb les cames.
El control tornava a ser el Bnei-Yehuda, que portava perill cada cop que s’acostava a la porteria laurediana. Cap al minut 32, Raly va disposar d’una bona opció d’aconseguir el 0 a 2 després de provar un centre-xut, però Ivan Perianes va estar molt atent a la jugada i va enviar la pilota lluny de la zona de perill.
Els israelians volien sentenciar el matx al més aviat possible i cada atac ficava la por al cos dels defenses lauredians. En una falta protestada pels homes de Ferreros, els israelians van treure-la ràpidament i l’esfèrica va arribar a peus del jugador més perillós del Bnei, Balali, que va poder regatejar a Perianes, però el seu xut el va poder treure des de la mateixa línia de gol Miguel Ruíz. Aquesta va ser la jugada més perillosa abans d’arribar al descans.
Al segon temps el Matecosa Sant Julià va sortir a la recerca de l’empat, però les seves triangulacions no van trobar cap forat en la defensa israeliana. Els visitants  tornaven a aconseguir el control del partit, a mesura que les forces lauredianes baixaven, i llavors va arribar el cop decisiu. Primer va ser Balali el que va disputar un nou mà a mà contra Perianes i novament el porter lauredià el va guanyar, però en la jugada següent la pilota va arribar a Mariwkovic, que va aconseguir batre el porter andorrà, un cop més, per sota de les cames (0-2) al minut 55.
El partit ja estava liquidat, però el Bnei-Yehuda volia acabar de matar-lo i va sortir amb tot a l’atac i quatre minuts després del gol Mariwkovic va tenir el 0 a 3 a les botes, ja que el seu company Azuz va poder superar per velocitat al seu marcador i la passada de la mort va arribar als seus peus, però va fallar quan més clar ho tenia.
El Matecosa es veia contra les cordes i els israelians mantenien la pressió, però va ser en aquells moments quan els de Ferreros van disposar de la millor oportunitat del segon temps en peus d’Iguacel, que va aprofitar una bona passada de Miguel Ruiz, però el seu tir es va estavellar contra les cames d’Aiyemugba. Tot i així, els lauredians volien cremar els seus darrers cartutxos i Quim Salvat, al minut 73, va fer lluir el porter visitant amb un xut des de la frontal.
Els jugadors de Josef Abukasis no van permetre més concessions i novament van aconseguir el control de la pilota, però els seus davanters tenien la pólvora mullada ja que, en una jugada combinatòria entre Mariwkovic i Galvan, aquest darrer va afussellar Perianes, però el porter lauredià va poder aturar el xut.
Al sac d’oportunitats del Bnei s’hi va apuntar Ivaskevicus amb dues bones ocasions als minuts 77 i 85 i 89, però cap va tenir premi. La més clara per als israelians va ser a les acaballes de l’enfrontament, quan Agaiev es va plantar davant de Perianes, el va poder regatejar i, amb tota la porteria buida, va enviar la pilota fora. Ara els lauredians han de buscar el miracle al camp del Bnei dijous que ve.