El primer fitxatge del nou projecte del BC MoraBanc ja és oficial i Francesc Solana ha apostat per un jugador tot cor i de caràcter: Chumi Ortega. La incorporació, avançada per Chema de Lucas, és un escorta nascut a Yecla fa 26 anys i prové del Zunder Palència on el curs passat era el capità de l’equip. Signa per dos anys.
Ell és fill de José Ortega Chumilla. Va ser pes pesant i batejat com el Tigre de Yecla. Sis vegades campió d’Espanya i olímpic en els Jocs de Seül 1988 i Barcelona 1992. El primer fitxatge del BC MoraBanc es va decantar en els seus inicis pel futbol, però finalment va triar el bàsquet i va passar primer pel Red Deportiva Yecla. D’allà va anar cap a l’UCAM Múrcia, on va coincidir amb Juan Rubio. El 2015 va debutar a la Lliga ACB amb minuts força residuals, és a dir, els coneguts com els de les escombraries. També va jugar a l’EuroCup, però el 2017 va anar a l’Albacete Basket de LEB Plata. El seu següent equip va ser l’HLA Alacant i amb els alacantins va ascendir a LEB Or. El 2021 va fitxar pel Palència i allà va guanyar la Copa Princesa d’Astúries, va ascendir a la Lliga ACB i va ser proclamat MVP de la final de quatre. 
Aquest curs, a l’ACB i com a capità del Zunder Palència, ha jugat 34 partits amb 20’59” amb 4,8 punts i 6,7 de valoració. “És un jugador que fitxem després d’una trajectòria molt bona en un club com el Palència on l’hem patit les darreres dues temporades. Ens pot aportar molta solidesa en l’aspecte defensiu com a especialista que és”, va dir Solana del seu primer fitxatge del nou curs.