Derek Willis, aler pivot nord-americà del Joventut Badalona, eufòric després d’una cistella i Noua, desesperat.Foto: Joventut Badalona

El pitjor rival són ells mateixos

V. D.
Badalona és un dels viatges més curts. Desplaçament ràpid, però el BC MoraBanc no va comparèixer ni en defensa ni en atac. Va començar bé i es va anar desfent com un sucre. El Joventut Badalona, liderat per Ante Tomic (18 punts, 4 rebots, 7 assistències i 20 de valoració), es va imposar per xx a xx als d’Ibon Navarro, que van patir ahir la segona derrota de l’EuroCup. Sigui com sigui, va quedar més que palès que el pitjor rival del BC MoraBanc són ells mateixos. Van i venen. Són irregulars i costa veure quina identitat tenen. Quan estan bé dona gust i quan estan malament és un autèntic despropòsit.
D’un bon inici al principi de partit van passar a un final de primer quart amb un parcial de 8 a 2 i després un segon quart on es van oblidar de defensar. Els d’Ibon Navarro van dominar els primers 7 minuts de partit amb més solidesa que el seu rival i liderant l’electrònic amb diferències curtes. Els de Carles Durán no van estar encertats des de la línia de 6,75 amb un 1 de 6. Del 15 a 18 es va passar al 23 a 20 i un parcial de 8 a 2. L’aler Joel Parra va ser un veritable malson i també Ante Tomic. Ells van formar una parella letal.
Sigui com sigui, el botxí més clar del BC MoraBanc van ser ells mateixos. La defensa va desaparèixer i el Joventut Badalona va anotar amb facilitat i van arribar a guanyar de 15 punts (51 a 36). Al descans es va arribar amb un 53 a 36 i amb 14 punts d’Ante Tomic amb un 4 de 4 de 2 i 6 de 6 en tirs lliures, 4 rebots i dues assistències per 23 de valoració. Un festival de l’ex-Reial Madrid i FC Barcelona. Això sí, sense defensa va ser massa fàcil per al croat.
Ibon Navarro no ho veia clar des de la banqueta ni a la represa. La defensa dels seus va ser totalment tova. Res a veure que contra el Partizan Belgrad. Ante Tomic i Joel Parra van fer el que van voler. Un des de la pintura i l’altre des de l’exterior. Un triple d’Albert Ventura va situar el 66 a 48 (+18). No era el dia del BC MoraBanc i només Codi Miller-McIntyre en accions individuals era l’únic que mostrava cosetes en atac. Al final del tercer quart va aparèixer el base letó Arturs Zagars. El jove director d’orquestra va tornar després de la seva lesió i també va donar una lliçó de qualitat individual amb dues cistelles per tancar el tercer acte per deixar el 78 a 57. 10 punts per al jugador de només 21 anys. Tot talent. Els de Navarro van despertar amb el 80 a 60 i la doble tècnica a Jelínek per protestar a la tripleta arbitral. Un parcial de 3 a 10 amb un triple de Conor Morgan va situar el 81 a 67 a 5’45” del final. Un triple d’Andrés Feliz va acabar amb la ratxa andorrana. Sense Ante Tomic a pista, el MoraBanc va maquillar el marcador final amb els punts de Miller-McIntyre, l’únic que sembla que va viatjar a Badalona amb els seus 22 punts. La superioritat del Joventut és fàcil de descriure amb les 24 assistències repartides.

90- JOVENTUT BADALONA: Andrés Feliz (8), Albert Ventura (6), Joel Parra (14), Derek Willis (9) i Ante Tomic (18) –cinc inicial–; Pau Ribas (6), Pep Busquets (4), Birgander (6), Brodziansky (7), Zagars (12) i Maronka (0).

80- BC MORABANC ANDORRA: Miller-McIntyre (22), Jelínek (8), Oriol Paulí (7), Amine Noua (6) i Víctor Arteaga (6) –cinc inicial–; Mario Nakic (6), Hannah (6), Moussa Diagne (4), Conor Morgan (9), 'Tunde' (2) i Nacho Llovet (4).

PARCIALS: 23-20, 53-36 –descans–; 78-57 i 90-80.

ÀRBITRES: Ioannis Foufis, Arturas Sukys i Steve Bittner. Eliminat Jelínek (doble tècnica) –BC MoraBanc–.

LLOC: Palau Olímpic de Badalona. 2.259 espectadors.