El River salva el ‘match ball’ amb una sortida fulgurant després del descans

Quan un equip creu en si mateix és molt difícil superar-lo. Ni quan les coses es posen difícils. Ni molt difícils. Ni quan et veus perdent de 17 punts. El BC River Andorra va saber superar una situació límit davant el Leyma Natura Básquet Coruña, reaccionant a temps, i va guanyar (69-84) el quart partit quan estava vorejant l’eliminació.

Els errors en el tir i alguna pèrdua de pilota van comportar que als andorrans els costés fer la cistella inicial. Wright va aconseguir-ho a través de dos tirs lliures. El gallec i Maresch amb un triple van ser els que van permetre amb els seus punts que els locals no s’escapessin perillosament des d’un principi. Al River li costava anotar i en el tram final del quart les cistelles de Flis i Blanch van permetre finalitzar els primers 10 minuts 22-17.

En la tornada a la pista, Pérez, amb vuit punts consecutius, va permetre que el River s’acostés en el marcador responent a l’encert de López, Almazán i Hernández-Sonseca. Dos tirs lliures de Flis van col·locar els andorrans només un per sota (28-27), i quan semblava que millor es podien posar les coses, pitjor van anar. Perquè en tres minuts i mig el Corunya va ser capaç d’endossar un parcial de 14-1 per anar-se’n 45-28.

Les pèrdues es repetien i Joan Peñarroya va tractar de solucionar el que estava passant a la pista parant el ritme amb un temps mort. Però no ho va aconseguir. Dos tirs lliures de Lázaro posaven un màxim avantatge de +17 (45-28). El partit es posava molt costa amunt, però Maresch aconseguia trencar la dinàmica amb un triple i Sánchez, amb tres punts més, canviava la tendència per arribar al descans amb un preocupant 47-34.

Els primers instants de la represa serien transcendentals per al futur de la resta de partit. I així va ser. La sortida del River va ser espectacular. Semblava un altre equip i recordava el que ha estat tota la temporada. De sortida, tres triples consecutius. El primer de Flis i, abans de complir el primer minut, un altre de Maresch i tot seguit un de Pérez després d’una recuperació de pilota. El River estava endollat. El Corunya estava en estat de xoc per la defensa que estava exercint el rival. Pérez encistellava de dos i a l’equador del quart un triple de Blanch posava per primer cop els andorrans per sobre en el marcador. Blanch continuaria sent protagonista amb tres triples més. Maresch des de la línia de tirs lliures no fallava, amb quatre llançaments encistellats. Tots es posava de cara i un últim triple de Flis permetia arribar a la fi del quart 59-67. El parcial en aquest període era d’11-34, amb vuit triples andorrans.

Si en l’últim quart el River es mantenia igual d’intens i encertat, ben poca cosa tenia a dir el conjunt gallec. I així va ser. No es va poder mantenir l’efectivitat, però la xarxa defensiva impresa va deixar els locals amb els mateixos números. Un triple de Sánchez i dos punts més de Wright mantenien les distàncies. El cop per als corunyesos era tal que es van desmuntar, amb Hernández-Sonseca realitzant una falta antiesportiva, que no va ser aprofitada. Les faltes es repetien i el matx es va acabar de decidir des de la línia de tirs lliures, amb Pérez i Schreiner sense errors. Maresch també va aportar i Flis tancava amb un triple el partit, després que el River deixés els gallecs més de dos minuts i mig sense anotar. Dimarts es decidirà la sèrie al poliesportiu d’Andorra en el cinquè i definitiu partit.