El Sant Julià inicia la segona volta amb una golejada que li permet seguir líder

Joan Josep Blasco

Els primers de la classificació no donen treva als rivals i van guanyar els seus partits respectius en el començament de la segona volta de la Lliga Nacional per mantenir les posicions capdavanteres que ocupen.

El Don Pernil FC Santa Coloma va vèncer el Construccions La Posa FC Lusitans per 1 a 3. No va tardar a avançar-se per mediació de Maicon, en transformar al m. 9 un penal xiulat per unes mans de Leitao dins l’àrea. Amb el marcador a favor el conjunt de Xavi Roura es va moure millor sobre el terreny de joc i el mateix Maicon va poder fer el segon, però no va saber aprofitar una passada en profunditat de Beto.
Al 21 es va produir l’empat. Felipe treu una falta i en el segon pal Luis, sense deixar que l’esfèrica toqués el terra, supera Ricard. La igualada va suposar una injecció de moral per al Lusitans, que va agafar el domini del matx però sense saber enllaçar aquella última passada que permetés a algun dels seus jugadors quedar-se en una posició franca per encarar Ricard.
Però qui va estar més a prop de tornar a desequilibrar el marcador va ser el Santa Coloma, amb una rematada a la base del pal de Chancha després de rebre l’assistència de Beto. Abans d’arribar al descans, la millor oportunitat del Lusitans va ser una falta des de la frontal de Luis, amb un  llançament que es va perdre per sobre el travesser.
La segona part va ser colomenca, ja que van exercir el domini sobre el camp. Genís, al minut 50, va enviar la pilota a la base del pal en una rematada de cap, amb el porter superat, que es va quedar observant la trajectòria de l’esfèrica. El centrecampista del Don Pernil va tenir la següent ocasió, amb un xut col·locat des de fora l’àrea, que en aquesta ocasió Andrés va enviar a córner amb una gran estirada. Al m. 59 Samuel va fer caure Chancha dins l’àrea, cosa va significar el segon penal del matí per als colomencs. Maicon va tornar a ser l’encarregat de llançar-lo i, com va passar en el primer temps, tampoc va fallar.
El Don Pernil se sentia còmode i seguia acostant-se a la porteria contrària. Primer amb un cop de cap de Sonejee que va fregar el pal, a continuació amb una rematada de Beto que Andrés va aturar, i després amb un llançament de falta de Manolo Jiménez, que, molt centrat, el porter no va tenir problemes per aturar. En el darrer quart d’hora el Lusitans va anar directament a buscar l’empat, però va tornar a mostrar el mateix desencert per enllaçar la darrera passada. Per contra, el rival va matar l’intent de reacció amb el tercer gol, obra de Beto, de cap, a la sortida d’un córner a 5 minuts per al final.
La victòria colomenca va ser contestada pel Matecosa UE Sant Julià amb una golejada sobre l’FC Encamp (1-10), amb Alejandro marcant 4 gols i Gabi Riera 3, que li permet encapçalar la classificació gràcies a la diferència de gols. Martín va marcar en el primer minut per als encampadans, però Sebas Gómez feia la igualada al m. 8 i la primera part va acabar 1-5 amb les dianes d’Alejandro, Peppe i Gabi Riera, aquest últim en dues ocasions. En la represa els lauredians van continuar amb l’encert golejador per mediació d’Alejandro (3), Sebas Gómez i Gabi Riera.
L’Escale UE Santa Coloma consolida la 3a posició de la taula en derrotar el Construccions Modernes Inter Club Escaldes per 1 a 2. Varsi va avançar els escaldencs al minut 3 i Bernat empatava al m. 21. A 10 minuts per al final Bernat donava el triomf a l’Escale. Miguel, de l’Inter, va ser expulsat al minut 87.
El CE Principat va sumar el quart triomf consecutiu derrotant per 2-0 el Borda l’Arena UE Engordany, que continua una setmana més sense puntuar. Arroyo va fer el primer al minut 36 i Rodrigo, de penal, el segon al principi de la segona part. Els dos equips es van quedar amb 10 jugadors sobre el camp per les expulsions d’Arias i Alla.