El setè atleta més ràpid d’Europa en els 3.000 metres obstacles. És així. Nahuel Carabaña, atleta de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) i del Playas de Castelló, es va quedar a cinc segons de la seva millor marca personal (8’15”) que li deixa, de moment, sense classificació pels Jocs Olímpics de París al 100%, tot i que ha donat un pas de gegant.  Sigui com sigui, l’andorrà, de 24 anys, té el bitllet olímpic a tocar i està demostrant que està en un moment de forma força dolç. El setè lloc a la final dels 3.000 metres obstacles al Campionat d’Europa de Roma és una demostració més.
Aquesta va ser la primera final d’un atleta andorrà en un Campionat d’Europa i ja de per sí aquest ja era un moment històric per l’atletisme andorrà –tant mal cuidat a nivell extern des de fa molts anys–. Va acabar setè amb un temps de 8’21”08. “Estem davant d’un resultat històric davant d’un atleta que no li ha perdut la cara a la final en cap moment. No ha estat un pas testimonial sinó que ha volgut ser protagonista. Ha fet la cursa que havia de fer jugant les seves opcions. Lluitant al màxim per estar entre els millors”, va assegurar Josep Maria Missé, president de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA), present ahir a la final a l’Estadi Olímpic de Roma. 
Una prova que va liderar des de bon inici, l’italià nascut a Tuníssia, Osama Zoghlami. El burgalés Javi Arce va voler lluitar per empaitar a Osama Zoghlami i els dos van acabar totalment desfondats per la remuntada espectacular de dos atletes francesos: Alexis Miellet i Djilali Bedrani. El primer d’ells, nascut a Dijon fa 29 anys, va fer millor marca personal amb un temps de 8’14”01 seguit del seu compatriota, Djilali Bedrani. El de Toulouse va acabar segon amb 8’14”36. El podi el va tancar l’atleta alemany Karl Bebendorf amb 8’14”41. “Ha fet una fantàstica setena posició en una final d’un Campionat d’Europa i això no enganya a ningú. I obviament aquest és un pas a l’atletisme andorrà. Cada vegada estem més a prop de fer una medalla i la farem. Tot plegat és un procés que necessita el seu temps. Hem d’aprendre ja que estem davant d’un atleta extraordinari. Jove i amb marge de millora. Sens dubte ens donarà moltes alegries”. Missé va analitzar d’aquesta manera la prova de Nahuel. “Ha estat un pel cansat i ha acusat el cansament de la seva sèrie de dissabte perquè va ser molt ràpida amb una ronda més exigent. No podem posar cap però a l’actuació de Nahuel que ha estat sensacional”, va sentenciar el màxim mandatari de l’ens. 
Nahuel Carabaña també va descriure les seves sensacions després de la final. “Mentalment m’he trobat molt bé. Estava molt centrat i millor que en les semifinals. M’he vist molt bé, però sí que és cert que a partir del 1.500 he notat que m’ha passat factura la prova de semifinals”. I ja pensa en el futur. “Hem de construir encara més una base molt més forta per poder assimilar millor les primeres curses per després arribar a la final i rematar. Aquest any si m’haguessin dit que hagués quedat setè d’Europa hagués signat a la primera”. 
I també una mica d’autocrítica que encara el fa millor atleta. “No diré que estic satisfet perquè m’exigeixo molt i, sincerament, volia més i sempre voldré més, però estic molt content i ara toca assimilar tot plegat i tornar a entrenar. No queda un altre”, va sentenciar Carabaña.