Va néixer el 2008 i ho va fer amb set equips participants. En els seus inicis va ser batejat com a TIM Pirineus. Manel Casas, el seu creador, i Jaume Tomàs, director tècnic de la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB), van confiar cegament en aquest torneig de base de bàsquet. Des de llavors no ha parat de créixer. El 2009, 23 equips. El 2010, 76. El 2011, 113. El 2012, 79. El 2013, 73. I des d’aquella etapa s’ha anat disparant any rer any i també va apostar per un altre esport, el vòlei. Ja estem al 2024 i han passat 16 anys d’una idea boja que ha anat convencent a mesura que passaven els anys. Sempre superant les seves pròpies expectatives. Ara és TIM Xperience i les seves competicions es diuen TIM One i TIM Two bàsquet i TIM Zero Voley i TIM One Voley. Tot plegat ja forma part de la família.
A partir d’avui arriba la tercera cita amb el TIM Two Basket amb un total de 112 equips, 58 masculins i 54 femenins. Per tant, ja han passat 294 equips de l’esport de la cistella i encara falta per acabar el vòlei, que se celebra del 28 al 30 de juny.
Setze pistes simultànies distribuïdes per les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, Encamp, la Massana, Ordino i Sant Julià de Lòria. Bàsquet a dojo i també en categories de base on es veuen els primers jugadors i jugadores talentoses que gaudeixen de practicar aquest esport. El BC MoraBanc hi participarà amb un total de cinc equips i serà una bonica experiència per a tots ells.