Torna el Tour de França, i ho farà repetint un final d’etapa de la Vuelta a Espanya 2017, és a dir, amb arribada al centre d’Andorra la Vella, tal com va passar també al Tour de 1964. Això sí, aquesta vegada arribarà des de Ceret, tot i que passarà per Prades també, i continuarà pel coll de Puymorens (1.915 metres), Pas de la Casa, Port d’Envalira (2.408 metres) i després pas per Encamp per afrontar el coll de Beixalís (1.796 metres). Baixada per Anyós i arribada al centre de la capital, tal com va anunciar ahir en la presentació oficial el director del Tour de França, Christian Prudhomme. Un xic diferent a aquella etapa de la Vuelta a Espanya del 2017, on els ciclistes van fer el coll de la Rabassa i l’Alt de la Comella amb victòria final per a Vincenzo El Tauró Nibali. 
La quinzena etapa del Tour de França del 2021, diumenge 11 de juliol, tindrà un total de 192 quilòmetres, però serà una etapa més lleugera del previst, ja que no tindrà un final en alt i no es podran repetir finals mítics com l’últim cop que la Grande Boucle va visitar el Principat, el 2016, amb el triomf sota la pluja de l’holandès Tom Domoulin a Arcalís. En aquest sentit, la cònsol menor del Comú d’Ordino, Eva Choy, va fer aquesta valoració a través del seu Twitter personal. “Una decepció que el Tour de França acabi l’etapa d’Andorra en baixada en un país amb excel·lents ports de muntanya i que aposta fermament pel ciclisme”.
La Grande Boucle del 2021 viurà una jornada de descans el 12 de juliol i l’endemà farà la sortida d’etapa des del Pas de la Casa amb arribada a Saint-Gaudens. En total, els ciclistes afrontaran 169 quilòmetres després d’una jornada de descans. El Tour de França començarà el 26 de juny a Brest i clourà el 18 de juliol amb arribada als Camps Elisis de París. 
La regió bretona, terra de ciclistes, acollirà les quatre primeres etapes. Una d’elles serà la del Mur de Bretanya, conegut com l’Alpe d’Huez bretó, amb 2 quilòmetres al 6,9%. Es tornarà a ascendir Mont Ventoux, el gegant de la Provença, que no s’ascendeix des del 2016. Nimes i Carcassona seran punts d’etapa abans d’afrontar el desafiament dels Pirineus abans d’arribar l’11 de juliol a la capital.
El 14 de juliol se celebrarà la gran etapa de muntanya, entre Muret i Sain-Lary-Soulan, amb meta al coll del Portet, batejat com el nou Tourmalet. Una etapa també amb final a Luz Ardiden amb cita al Tourmalet. En la definitiva contrarellotge amb meta a Saint-Emilion acabarà coneixent-se el campió del pròxim Tour de França amb tres dies al Principat.
 
El resident Enric Mas, protagonista del primer atac en l’ascens a l’Angliru de la Vuelta a Espanya
 
El ciclista resident del Movistar Team, Enric Mas, va realitzar ahir el primer atac a l’ascens a l’Angliru de l’etapa d’ahir de la Vuelta a Espanya. Mas va fer un atac a 3,6 quilòmetres i aquí va començar l’hora de la veritat, va obrir un espai petit, però Hugh Carthy no va perdre la seva estela. Roglic i Carapaz es van marcar de ben a prop. A només dos quilòmetres, l’equatorià Richarc Carapaz va marxar cap a dalt i va agafar el resident Mas. Carthy (EF Pro Cycling) també va jugar la seva carta i va aconseguir la victòria a l’Angliru. Mas no va poder resistir i va arribar tercer, al costat d’Aleksander Vlasov. No va poder guanyar, però va confirmar la seva progressió i continua cinquè a la Vuelta a Espanya. Carapaz agafa el mallot vermell i Roglic el perd. Carthy se situa tercer, i el resident Dan Martin perd aquesta posició de podi.