El treball del River desencalla el partit i li fa signar la tercera victòria seguida

J. J. B.

El partit va ser treballat i no tan còmode com els dos matxs anteriors, que també va guanyar, però aquest BC River Andorra també sap ser pacient i va superar ahir el cuer, el CB Prat Joventut.

A la tercera victòria consecutiva, hi va contribuir en forma de punts en els minuts decisius un Pigram estel·lar.
Totes les incògnites que s’havien obert en la prèvia del partit es van resoldre durant la roda d’escalfament. Al River, Wolfram estava per jugar, tot i les molèsties que arrossega al turmell. I el Prat comptava amb totes les seves principals armes: Franch, Aguerre i Jelinek. En el primer quart la igualtat va predominar amb mínimes diferències per a totes dues parts.
Els catalans es van avançar, però ràpidament van ser els locals els qui van estar per sobre en el marcador. Un dels motius perquè el River no podés agafar distàncies significatives va ser el rebot, ja que defensivament no el tancaven bé i permetien al rival tenir dues ocasions de llançament. Malgrat el seu estat físic, Wolfram va ser el més destacat en aquests primers minuts, amb 7 punts.
Precisament una cistella del nord-americà va posar la màxima distància: 3 punts per sobre (7-4), diferència que es va repetir més endavant amb els punts de Drame i Pigram i el mateix Wolfram. Però el Prat va ser capaç de fer bo el poder sota els taulers i es va posar per davant (15-16) en el darrer minut. Amb tot, un tir lliure de Wolfram va fer que acabessin el quart empatats.
En el segon quart es va viure moments més intensos, amb els primers triples del River, però el problema del rebot no es va solucionar. La primera cistella de Núñez posava els de Joan Carles Pié per davant. El Prat va reaccionar i es va situar 3 punts per sobre, i una tècnica a la banqueta del conjunt del Baix Llobregat canviava la situació. A la cistella de Pigram hi va acompanyar un tir lliure d’Olcina i un tir de mitja distància de Matalí.
El matx continuava amb la mateixa igualtat, amb massa errors en el llançament, fins que va arribar el torn d’Olcina, que amb dos triples consecutius posava la màxima diferència fins llavors en el marcador (31-26). Galera continuava infal·lible des de la línia de tirs lliures, amb 4 de 4, i una cistella de Drame va posar el resultat amb què es va arribar al descans (35-31). Aquest marcador podria haver estat diferent, perquè la poca contundència en el rebot va significar que en el darrer atac català poguessin tirar a cistella fins a quatre cops. Per sort, la pilota no va voler entrar.
Després del descans, el problema del rebot es va arreglar i dos jugadors van agafar les regnes, un per cada banda: Pigram i Jelinek. L’encert del nord-americà permetia agafar diferències, i el del txec, reduir-les. Set punts consecutius del de Tennessee posaven la màxima diferència (45-37), però el River no va ser capaç de confirmar-la. Les consignes de la banqueta del Prat eren clares: buscar Jelinek i que llancés. I no fallava. Fins que va tornar a sorgir la figura de Wolfram, que va permetre tornar a estar 8 punts per sobre (52-44).
Un parcial de 0-5 tornava a acostar els barcelonins, però les cistelles de Drame i Matalí deixaven les coses quasi igual. En el darrer segon, un llançament de Comas al tauler va portar el 56-51. El duel entre Pigram i Jelinek va acabar amb els dos jugadors anotant 9 punts en aquest quart.
Tot per decidir i 10 minuts per endavant. Dels dos canoners, només un va continuar amb el canell calent. Pigram va agafar la responsabilitat i amb 10 punts quasi seguits va impulsar el River, que ajudat per Wolfram posava un coixí de seguretat que ja seria insuperable per al Prat (70-57). A més, els catalans es veien superats i es repetien en imprecisions per la seva part. En els darrers minuts el River es va relaxar i 4 punts seguits de Zamora confirmaven el triomf.
L’encert de Pigram el va convertir en el màxim anotador del partit, amb 25 punts. Wolfram, tot i estar tocat, també va ser un dels jugadors importants en la victòria, amb 16.