El VPC Andorra es va tornar a quedar sense premi al darrer partit de l’any al camp del Saint Girons. Els de Michael Broad van caure per un clar 43 a 22 i cada vegada tenen la salvació més lluny.

Els francesos van escombrar el VPC del camp al primer temps amb un contundent 31 a 8. Al minut 2 ja havien fet el primer assaig (7-0) i al minut 15 augmentaven la diferència amb una penalitat (10-0). Les coses es van complicar encara més amb el 17-0, que es va fer al minut 20, i un minut després Abelló va fallar una penalitat. El mateix jugador va donar els primers punts als andorrans al minut 25 amb un cop de càstig transformat (17-3), però el Saint Girons va donar un cop d’autoritat només quatre minuts més tard amb un nou assaig (24-3), que es va agreujar amb el trencament muscular d’Òscar Cabanes.

L’equip no reaccionava i els locals ho van aprofitar per fer encara més mal amb l’últim assaig del primer temps (31-3). Els de Broad van despertar al minut 34 amb un assaig de Marc Abelló (31-8) abans d’arribar al descans.

Només d’engegar el segon temps el VPC es va endur una nova gerra d’aigua freda en forma d’assaig (38-8), però Kirikaixvili va donar esperances amb el seu assaig transformat (38-15). Els andorrans havien millorat el seu joc, però no va ser suficient per tombar el segon millor conjunt de la categoria i el Saint Girons va tornar a puntuar amb un assaig al minut 70 (43-15). Només un minut després Berrier va aconseguir arribar a la marca amb un assaig col·lectiu que va suposar el definitiu 43-22.

L’equip de Michael Broad no només va perdre l’enfrontament, sinó que també es va quedar sense jugadors importants per lesió –a destacar la d’Òscar Cabanes–. També es va lesionar Joan Fité i el seu germà Roger va acabar el matx amb el nas trencat, igual que Edo Jamrulidze. El tècnic confia a poder-los recuperar per al proper duel.

El VPC agafa les vacances a l’última posició de la categoria i no tornarà a jugar fins al 15 de gener. Els de Broad s’enfrontaran a un rival directe, l’US Canton, penúltim classificat, al camp del Consell.