Zoe Montero celebra el gol de la primera victòria de la selecció sub-19 femenina. Foto: Facundo Santana

Elles també volen fer-se lloc

Víctor Duaso
El futbol femení es va donar una altra alegria. La selecció absoluta va vèncer al setembre per 2 a 4 en un amistós contra Liechtenstein amb un hat-trick de Tere Morató i un gol d’Erica Gonçalves i ahir la sub-19, de recent creació, va assolir la seva primera victòria en l’últim partit del seu Preeuropeu. Les noies dirigides pel mateix seleccionador que l’absoluta, José Antonio Martín, van vèncer per 1 a 0 contra Moldàvia amb un gol de Zoe Montero (Levante Las Planas). Per tant, les joves jugadores andorranes van acabar en tercera posició del grup 3 de la League B amb tres punts.
El combinat andorrà, que va perdre per 3 a 0 contra Gal·les i per 1 a 0 contra Albània, va tornar a fer un partit força sòlid amb el lideratge defensiu de Maria Moles, Jessica do Nascimento, Neus Rosas o Laia Sin. A més a més, de les bones aturades d’Alba Isal i el joc coral, especialment, en defensa de les de José Antoni Martín. Al minut 17, la moldava Eugenia Railean va estavellar un xut al travesser. Abans d’arribar al descans, la millor jugadora visitant, Alina Chirica va estar a punt de marcar, però Alba Isal va deixar ben clar que hi ha futur a la porteria andorrana. També va refusar el xut de Valeria Virlan.
A la represa, la sub-19 va estar a tocar d’obrir el marcador amb un remat de cap de Zoe Montero després d’una falta lateral treta per Gemma Lluch i al minut 63 va arribar l’únic gol del partit amb una vaselina de Zoe Montero que va aprofitar un error defensiu per superar a la portera Evghenia Dumic. Elles també volen fer-se un lloc.