Posats a lloc amb una baixada del núvol en l’estrena. El MoraBanc Andorra va patir la primera derrota de la temporada perdent per 69 a 79 contra el Dominion Bilbao Basket. Els de Sito Alonso, més experimentats i amb la sensació de saber a què jugaven en tot moment, es van desfer de l’equip dirigit per Joan Peñarroya, que no es va abandonar però que no va entrar mai dins del partit. Les bones sensacions deixades en la pretemporada es converteixen, en un tres i no res, en prudència.
Tensionats. Amb molta voluntat i amb poc encert. Amb un rival, el Dominion Bilbao Basket, fent les coses fàcils. Ben dirigits des de la banqueta per Sito Alonso. Un gran estrateg. A la pista, Raül López tornant a donar una lliçó de joc. El MoraBanc Andorra amb molts dubtes. Molts errors no forçats i irregulars. Un voler però no poder. Les noves fites no han de portar tensió sinó que han de tenir els jugadors més alliberats. Hi ha millor plantilla; tot i així, s’ha de demostrar. Els de Joan Peñarroya van començar bé. Van respondre a la primera cistella de l’ex-MoraBanc Georgios Bogris amb un parcial de 7 a 2. Aquest encert va ser un miratge ja que el Dominion Bilbao Basket va començar a sentir-se a gust. Amb les seves millors armes: la tensió defensiva. El parcial va ser de 2 a 12 amb triples de Ruoff, Hervelle, Mumbrú i Hannah. A més a més, Thomas Schreiner havia de marxar cap a la banqueta amb dues faltes personals. Un triple d’Àlex Suárez que deixava un 16 a 22 a l’electrònic va obligar Joan Peñarroya a demanar un temps mort. Tot seguit, triple de Daniel Clark, un jugador que com se sent millor és jugant des de la llarga distància i que pateix amb les transicions ràpides de l’estil de joc del MoraBanc. Al final dels primers 10 minuts, una cistella de David Navarro va deixar el 21 a 25 en el marcador. Molt s’havia de millorar, sobretot en defensa, i també s’havia de tenir més fluïdesa en atac.
En els següents 10 minuts, els de Joan Peñarroya van tenir una millor posada en escena. La defensa va ser la clau. El Dominion Bilbao Basket va estar tres minuts sense anotar fins que va arribar una entrada de Hannah. En el joc interior, l’expivot del Maccabi Shawn James feia el que volia. Giorgi Shermadini, de moment, no tenia el dia. Amb el 25 a 32, Peñarroya va decidir situar de base David Navarro com va fer en els millors moments de la temporada passada. L’equip andorrà no va millorar i només l’escorta d’Esparreguera va mantenir vius els andorrans. Els de Sito Alonso dominaven i es mostraven més intensos. El millor exemple va ser que es va passar d’una cistella fàcil fallada per Shermadini sota cistella a una esmaixada espectacular de Alex Ruoff a una mà. La diferència de tenir més fam. El Dominion Bilbao Basket en tenia més que el MoraBanc Andorra. Al descans, 35 a 41 i David Navarro marxava al vestidor amb 13 punts i 17 de valoració. El millor entre tanta espessor.
La paraula competir va amb l’ADN dels equips de Joan Peñarroya. No van estar fins en els dos primers quarts, però no es van abandonar mai. Això sí, aquest mateix ADN el té el Dominion Bilbao Basket. En el tercer quart, parcial d’entrada de 8 a 0 a favor dels andorrans amb triple de Betinho i Luka Bogdanovic. Empat a 43 i, quan tocava treure el somriure a passejar, els de Sito Alonso es van encarregar de crear un xic de tristor al MoraBanc amb una resposta de 0 a 7. Cada cop que el MoraBanc s’acostava en el marcador, el Dominion responia. De fet, a poc per acabar aquest tercer quart, Schreiner va situar el 54 a 55. Tot i així, Àlex Suárez va anotar un triple sobre la mateixa botzina. El jugador cedit pel Reial Madrid va demostrar que els pocs minuts que va tenir amb el Fiatc Joventut de Badalona la temporada passada van servir per despertar-lo. Del 54 a 58 del final del tercer quart es va passar a l’inici de l’últim al 56 a 68 amb un parcial de 2 a 10. Els de Sito Alonso marxaven en el marcador i el MoraBanc Andorra no trobava el camí per reaccionar. I ja a l’últim quart, un suplici. Els bascos ho anotaven tot i els andorrans no tenien el dia. Derrota, i dolorosa per l’optimisme que hi havia en l’ambient.
“Han tingut un punt més d’agressivitat que nosaltres. Ens ha costat tot molt i no hem trobat l’equilibri entre el joc exterior i l’interior”, va assegurar el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya, que va parlar del nivell físic de l’equip. “No hem estat al mateix nivell físic que el Bilbao i a l’ACB ho pagues. Ells han estat sempre un punt més per sobre nostre i a nosaltres ens ha costat trobar el nostre joc”, va sentenciar el tècnic egarenc. La propera jornada, visita a la pista de l’Iberostar Tenerife amb l’oportunitat de rescabalar-se de la derrota.