La seva quarta aventura a la màxima competició belga arriba al seu final. Xavi Folguera, col·locador andorrà de 35 anys, deixa el Lindemans Aalst i torna a Espanya per jugar a la Superlliga –el seu nou equip encara no ha oficialitzat el seu fitxatge, ja que es troba en plena competició, però el va tancar el mes de febrer–. 
Xavi Folguera està donant els seus darrers espeternecs, ja que es planteja dos anys més de carrera esportiva al màxim nivell. “Torno a Espanya. No puc dir el lloc encara perquè no ho han fet oficial. És un projecte que no té mala pinta. No volia seguir més tan lluny de casa i signo per un any. Aquest equip encara està jugant”, va reconèixer Xavi Folguera mentre feia el camí de retorn cap a casa després d’arribar ahir procedent de Brussel·les. “Han fitxat bons  jugadors espanyols. Volia tornar a Espanya perquè a mi ja em queda poc i vull tenir el meu final esportiu allà on vaig començar. Em vull retirar a Espanya i és la meva zona de confort”. 
Aquesta temporada ha estat a Aalst (Bèlgica). “Els hiverns allà són durs i he estat sol. Ara busco qualitat de vida”. Una temporada que acaba molt bé a nivell esportiu després de finalitzar tercers a la màxima competició del vòlei belga i classificació per disputar competició europea. També va jugar les semifinals de Copa i va aconseguir quatre MVP’s –tres de consecutius–. “Em va sortir una opció d’anar a jugar a l’A2 italiana, de Bèlgica dues ofertes amb opció de tornar al Decospan VT MENEN i un altre d’un equip de la part de sota. I també una proposta d’Holanda. Tot plegat al mes de febrer, però ja havia tancat amb el club espanyol”. 
Al Lindemans Aalst deixa empremta. “Allà també jugava un espanyol, Álvaro Gimeno que havia jugat amb mi a Sòria. L’ambient de plantilla ha estat molt bé de jugadors molt joves i jo era el més veterà. Amb l’entrenador molt bona connexió, i ha estat reconegut com el millor de la temporada. No puc dir res dolent del club. Molt seriosos i han complert. Hem acabat al lloc on mereixíem, on tocava per pressupost i per qualitat de jugadors”.
Ara comencen les vacances a nivell competitiu, però a partir d’avui ja es reunirà amb la Federació Andorrana de Vòlei per planificar l’estiu. A finals de maig té previst començar amb els jugadors de vòlei platja per preparar els Europeus sub-20 i els Europeus de Petits Països que organitzarem aquí al juliol.