Encaparrats. És evident que lluiten. També que hi ha jugadors que estan molt lluny del seu millor nivell i que el joc no és gens fluid. Moltes fases del partit amb excés d’individualisme i amb guerres particulars que fan que l’equip es mantingui viu, però els d’Ibon Navarro no rutllen. Van perdre a l’estrena del Top-16 i van patir la sisena derrota consecutiva. Dels últims 11 partits només han guanyat el Movistar Estudiantes. Ahir, el BC MoraBanc va caure derrotat per 66 a 73 contra l’Unics Kazan. És cert que els de Dimitris Priftis són un equip potent, tot i així, fent les coses bé se’ls pot donar un ensurt. Un parcial de 2 a 8, després d’un parcial d’11 a 2 amb el 64 a 65 a falta de cinc minuts per al final va provocar una derrota que deixa dubtes. A més a més, el drama va ser el poc encert en el rebot ofensiu, ja que l’Unics Kazan va acabar amb 14 captures per només tres del BC MoraBanc.
Mirar a la banqueta del BC MoraBanc feia patxoca. Dos jugadors es van quedar fora de la convocatòria: Guille Colom i Malik Dime, i un continua encara lesionat: Moussa Diagne. Els tres s’ho van mirar asseguts a les cadires d’un costat de la cistella. Això sí, als dos minuts de partit es va lesionar Haukur Palsson. Va patir un nou esquinç de turmell i torna a ocupar un lloc a la infermeria. L’Unics Kazan va marcar territori només començar i no ho va fer des del joc interior, sinó tot el contrari, des de l’encert exterior. Dos jugadors dels de Dimitris Priftis van acabar el primer acte sense cap error des de la línia de 6,75: John Holland amb un 3 de 3, i Canaan amb un 2 de 2. El parcial inicial va ser de 2 a 8 i sempre van dominar en l’electrònic fins a arribar al 16 a 21 davant d’un BC MoraBanc que es va mostrar un xic intimidat només començar.
L’ensurt per la superioritat de l’Unics Kazan es va allargar fins ben entrat el segon quart. Els d’Ibon Navarro es van treure els complexos a partir del 22 a 29 amb un triple de Tyson Pérez que reapareixia després de la seva lesió, tres tirs lliures convertits per Jelínek i un triple del txec van situar el BC MoraBanc amb un 31 a 29. Per primera vegada en el partit per davant en el marcador. A partir de llavors la igualtat va ser la nota predominant i només un triple de Pavel Sergeev va trencar l’intercanvi de cops amb el 34 a 37. La resposta dels d’Ibon Navarro va arribar amb dos tirs lliures convertits per Tyson Pérez i un triple de Jelínek per deixar el 39 a 38 al descans.
Una nova desconnexió del BC MoraBanc va arribar al tercer quart amb un parcial de 3 a 16 de l’Unics Kazan. Els de Priftis van practicar un bàsquet sòlid a nivell defensiu i també molt combinatiu en atac. L’ex-Unicaja Màlaga, Jamar Smith, va ser el botxí en aquest tercer acte amb dos triples i amb un lideratge important per situar el 50 a 63. Un triple de Clevin Hannah sobre la botzina va tancar el tercer període.
A l’últim quart, el parcial d’11 a 2 del BC MoraBanc va alimentar el somni de la victòria. Els dos triples consecutius de David Jelínek –va acabar amb 18 punts– van situar el 64 a 65 als últims cinc minuts. No és el primer cop que els d’Ibon Navarro es queden sense esma. L’Unics Kazan van despertar. Se sentien guanyadors, es van relaxar i després es van activar. Dos tirs lliures i una entrada a cistella de Jordan Theodore va començar un parcial que va ser de 2 a 8. A 3’57”, John Brown va topar amb Jelínek i va caure al parquet totalment grogui. Marejat. Va donar l’ensurt del partit i va marxar cap a la banqueta. Els de Priftis van continuar activats. Més per inèrcia que per encert. El BC MoraBanc, en els últims quatre minuts, només va anotar dos tirs lliures: un de Nacho Llovet i un altre de Jeremy Senglin. Una cistella de dos punts de Jamar Smith a 1’22” va tancar el partit. Després hi va haver tres atacs seguits de l’Unics Kazan amb tres rebots ofensius i la sisena derrota consecutiva del BC MoraBanc va ser un fet. No és l’inici desitjat del Top-16. De fet, és el mateix que el de la temporada passada... amb derrota.

Ibon Navarro: “Ens ha faltat fluïdesa en atac”

El tècnic del BC MoraBanc, Ibon Navarro, va analitzar d’aquesta manera el partit d’ahir contra l’Unics Kazan. “Ens ha faltat fluïdesa en atac. Amb l’arribada de nous jugadors i amb alguns canvis de rol alguns han oblidat el que havien de fer. A més a més, ells tenen molta qualitat i molt de talent”, va assegurar el tècnic vitorià, que també va parlar del desencert en el rebot ofensiu que va ser molt favorable per a l’Unics Kazan. “Quan un equip lluita i lluita i veu que no arriba es va quedant sense forces. Ells són molt atlètics i forts i s’han acabat imposant en aquesta faceta del joc”. També va parlar sobre la lesió de Haukur Palsson. L’aler islandès podria perdre’s el pròxim partit contra el RETAbet Bilbao Basket. “Està molt malament. No soc metge i és cert que falta esperar els resultats de les proves, però té el turmell com una pilota”.

BC MORABANC ANDORRA: Hannah (14), Senglin (10), Palsson (0), Bandja Sy (3) i Parakhouski (2) –cinc inicial–; Jelínek (18), Oriol Paulí (8), Sergi García (0), 'Tyson' Pérez (7), 'Tunde' (0), Gielo (1) i Nacho Llovet (3).

UNICS KAZAN: Theodore (5), Canaan (16), Holland (13), Okoro White (4) i Jordan Morgan (4) –cinc inicial–; Jamar Smith (13), Antipov (0), Uzinskii (2), Kolesnikov (3), Brown (10) i Sergeev (3).

ÀRBITRES: Joseph Bissang, Mario Majkic i Denis Hadzic. Sense eliminats.

PARCIALS: 16-21, 39-38 –descans–; 53-63 i 66-73.

LLOC: Poliesportiu d'Andorra. Sense públic.