Irineu Esteve en un moment de la prova de 10 quilòmetres clàssics ahir al camp de neu d’Oberstdorf.

Esteve completa els 10 km clàssics 59è i cau al 46è lloc de la general

Redacció / Foto: Nordic Focus

Després de recuperar 57 posicions en la segona cita del Tour de Ski a Val Müstair (Suïssa) i situar-se en el 32è lloc de la general, Irineu Esteve no ho va passar gens bé ahir a la primera de les proves programades a Oberstdorf, els 10 quilòmetres individuals en clàssic, on només va poder acabar 59è i va caure a la 46a posició de la general.

Esteve va arribar a la carrera de l’estació alemanya físicament dèbil després d’una nit complicada, però amb tot va lluitar per acabar la prova i mantenir-se a la competició que avui viurà la cursa de 20 quilòmetres persecució. El fondista andorrà es va presentar a la línia de sortida després de patir molt mala nit, amb una indigestió que no el va deixar descansar en condicions i que no va permetre-li estar al 100% a la sortida.

Així, ja als primers quilòmetres quedava clar que no havia de ser un bon dia. Al punt de control 2,1 km, Esteve marcava el 75è temps i perdia 38 segons, mentre que una mica més endavant, en el 5,2, recuperava algunes posicions per marcar el 69è crono amb 1’13’’8 de temps perdut. En el quilòmetre 8,3 la pèrdua de temps era d’1’56’’7, però l’andorrà estava millorant i es col·locava 61è. Al final, a la línia de meta aconseguia remuntar encara més posicions i completar la prova el 59è, amb 23’42’’6, a 2’04’’1 del guanyador, que va ser novament el noruec Johannes Hoesflot Klaebo amb un crono de 21’38’’5.

Amb aquest resultat, Esteve se situa 46è en la classificació general del Tour de Ski, amb un crono total de 53’15’’, a 3’48’’ del primer classificat, que és el noruec Johannes Hoesflot Klaebo (49’27’’), i a 50 segons de la 30a posició, que ocupa el suís Candide Pralong (52’25’’).

El tècnic d’Esteve, Joan Erola, confia que avui el corredor “tingui millors sensacions” i pugui fer “una bona cursa”.