Estrena decebedora

Víctor Duaso
“Ens queda moltíssima feina per fer. És un toc d’atenció. No estem al nivell i hem de fer un pas de gegant si volem fer alguna cosa en aquesta nova Lliga d’Occitània”. Aquestes paraules pertanyen a l’entrenador del VPC Andorra, Jonathan Xepi García, i poca cosa més es podria afegir. El VPC va patir una estrena decebedora en el primer partit de la competició domèstica contra el Touch Corbières. Els andorrans van caure derrotats per 8 a 12 en un partit dominat per l’ansietat i els nervis.
El VPC va tenir la primera ocasió per avançar-se a l’electrònic, però Marc Abelló no va encertar en un cop de càstig de quasi bé mig del camp. Qui no va fallar va ser el Touch Corbières amb dos cops de càstig consecutius que van situar el 0 a 6 al marcador. Al minut 20, el fitxatge estrella del VPC, Lasha Tavberide, va convertir un assaig, però Marc Abelló va fallar la transformació (5 a 6). Abans d’arribar-se al descans, un nou cop de càstig dels francesos va tancar en 5 a 9 al descans. El VPC va demostrar poques idees per superar la dura defensa francesa.
Al segon acte, el Touch Corbières va fer de la seva defensa un autèntic fortí, tot i així, al minut 22 Marc Abelló sí que va anotar un cop de càstig (8 a 9). El mur defensiu del Touch Corbières va fer la resta i a deu minuts del final, un cop de càstig va signar la primera derrota del VPC Andorra en l’estrena oficial del curs. El proper partit serà diumenge vinent al terreny de joc de l’US Lezat. “Hi ha marge de millora”. Aquesta va ser  l’única lectura positiva del tècnic Xepi García.