FC Santa Coloma i Atlètic Escaldes van acabar amb empat a l’Estadi Nacional. Foto: Facundo Santana

Europa es complica

Víctor Duaso
El tren d’Europa s’escapa, però encara hi ha possibilitats de pujar al vagó. L’FC Santa Coloma, acostumat a competició europea cada temporada, juga amb foc després d’empatar ahir a la tercera jornada del play-off pel títol contra l’Atlètic Escaldes. Els d’Albert Jorquera i Luis Blanco van empatar a zero i se situen, amb un partit més, a set punts del líder, l’Inter Club Escaldes, i a tres del segon, la UE Sant Julià. El partit entre escaldencs i lauredians es va posposar per tres casos positius en l’equip dirigit per Fernando Ochoaizpur. Tant l’FC Santa Coloma com l’Atlètic Escaldes tenen encara nou punts en joc.
Els d’Albert Jorquera van oferir el seu clàssic joc de possessió davant d’un Atlètic Escaldes amb les idees molt clares i amb molta solidesa defensiva. La primera ocasió i quasi únic dels primers 45 minuts la va tenir l’equip de Luis Blanco i va ser al minut 7 amb una acció individual de Fabio Serra per la dreta, però el seu xut sec, però poc col·locat el va aturar el porter Miguel Ramos.
La resta de partit molt de toc per als colomencs, tot i que poca profunditat, i els escaldencs sense cap tipus de fissura i amb molt d’ordre.
A la represa, el partit es va activar. Com si despertessin tots de la migdiada. L’FC Santa Coloma va tenir més profunditat i al minut 48, l’internacional Álex Martínez no va arribar a rematar una centrada per la dreta de Juanma Torres. La resposta, a l’altre bàndol, va ser amb un cop de cap de Fabio Serra que va marxar desviat.
Els colomencs van continuar amb tímides arribades i al minut 62, el mexicà Diego Nájera no va rematar d’esperó una nova centrada de Juanma Torres. Tres minuts després i en un partit de molta anada i tornada la va tenir l’Atlètic Escaldes amb una bonica paret entre Fabio Serra i Gemelson, després un canvi de joc de Fabio, una deixada de cap de Gastón cap a  Grondona i el porter Miguel Ramos va refusar el xut del davanter xilè. Quan el partit començava a agonitzar va arribar una jugada individual de Juanma Torres, però el seu xut va marxar a fora i després un remat de cap, totalment sol a l’àrea petita d’Enric Pi que es va estavellar al pal. El pròxim partit dels d’Albert Jorquera serà contra l’Inter Club Escaldes i els de Luis Blanco, si la Covid-19 ho permet, contra la UE Sant Julià a la jornada 4 del play-off pel títol.

El Penya Andorra s’apropa al descens

El Penya Andorra s’apropa al descens directe. Els de Daniel da Costa van perdre ahir per 1 a 3 contra el CE Carroi, que apunta a jugar la permanència contra el segon classificat del play-off per l’ascens. Els de Francisco Muñoz es van imposar per 1 a 3 i posen a la corda fluixa el Penya Andorra. El 0 a 1 el va marcar el mitja punta francès Gianni Giglio i el 0 a 2 el va fer Youssef Ezzejjari. Va sentenciar el partit Rafa Martins. El gol de l’honor el va marcar Lluís Martins. Per la seva banda, la UE Santa Coloma va vèncer per 2 a 5 la UE Engordany. Els golejadors colomencs van ser: dos de Víctor Bernat, un de Joel Paredes, Coro i Tete. Kalvin Paul i Amath van marcar per l’Engordany.