El Reial Madrid va caçar el 2018 l’aler argentí Gabriel Deck, més conegut com ‘el Tortuga’, a qui va incorporar del San Lorenzo després de guanyar el títol de campió de lliga a l’Argentina sent l’MVP de les finals. Fausto Ruesga, de 20 anys, vol seguir el camí del seu ídol i farà el primer pas a Andorra.
 
Jugar a Europa és una de les metes que tot jugador amb pretensions de créixer i transcendir en el món del bàsquet es planteja a la seva vida, i fer-ho a Espanya equival a assolir l’esglaó més alt. Fausto Ruesga vol aprofitar la seva oportunitat com ho han fet altres i viurà la seva primera experiència a l’ACB amb el BC MoraBanc. Per a Argentina, l’ACB va ser un mirall i un dels primers a ser descoberts va ser Juan Domingo de la Cruz, més conegut com El Lagarto. Era la dècada dels 70 quan el bàsquet argentí no tenia una estructura sòlida. Eduardo Portela, gerent del Barça, va descobrir aquell pivot prim de 2,03. El Lagarto, un sobrenom que li van posar els companys perquè passava moltes hores al sol. Va sorgir del San Lorenzo de Almagro i Portela va encertar de ple amb ell. Va ser un dels primers argentins en jugar l’ACB. 
Als 80 va arribar un altre argentí, Ricardo Pablo García. Un aler pivot que va jugar quatre temporades a l’OAR Ferrol, una a Ourense i es va retirar al Baskonia. La LNB argentina va començar a créixer i Espanya mirava amb atenció aquell mercat. Hi va haver un pas efímer de Rubén Scolari al Múrcia, però el Baskonia va fitxar un dels jugadors argentins amb més potencial que ha passat pel bàsquet espanyol: Marcelo Nicola. No va jugar a l’NBA, tot i ser seleccionat per Houston Rockets al Draft del 93. Després van arribar jugadors com Juan Espil (Baskonia) i Lucas Victoriano (Reial Madrid), però a la temporada 1999/00 va ser quan van arribar més argentins a l’ACB: Fabricio Oberto i Andrés El Chapu Nocioni (Baskonia), Pablo Prigioni (Fuenlabrada), Luis Scola i Hernán Pancho Jasen (Gijón) i Ariel Eslava (Reial Madrid). La vegada que hi va haver més argentins a l’ACB va ser a la temporada 2005/05 amb 26 jugadors. La moda segueix, i més després de les aportacions de Facu Campazzo al Reial Madrid. El de Córdoba va marxar a l’NBA i ara els blancs compten només amb Nico Laprovittola i Gaby Deck. Aquest últim és l’ídol del nou fitxatge del BC MoraBanc, Fausto Ruesga. 
Gaby Deck va arribar al club blanc després de ser MVP i campió de les finals amb el San Lorenzo de Almagro. És aler, com Fausto Ruesga, i Deck va arribar a Madrid amb 23 anys. La nova incorporació del BC MoraBanc prové del Weber Bahía Basket, que es troba disputant la fase de permanència a l’LNB contra l’Atenas. El club on militava Ruesga està dirigit als despatxos per l’exbase del Barça i del Reial Madrid Pepe Sánchez. 
El nou aler del BC MoraBanc, de 20 anys i 1,98, signa per quatre temporades i arriba el dia 15 d’abril al Principat. Va debutar el mes de febrer amb la selecció d’Argentina absoluta amb 2 punts i 2 rebots en 10 minuts contra Xile en un partit de l’AmeriCup disputat a Cali (Colòmbia). És fanàtic de Harry Potter i a la pista té molta capacitat de salt i és molt físic. Ha de millorar en l’u contra u. A l’LNB va jugar el seu primer partit el 2019. El seu pare, César, va ser jugador també, i va ser dirigent durant 21 anys de l’Olimpo. Ruesga té una medalla d’or assolida als Jocs Olímpics de la Joventut celebrats a Buenos Aires i la va aconseguir amb la selecció de bàsquet 3x3. A més a més va guanyar el concurs d’esmaixades. Forma part d’una generació que està donant bons resultats: el base de l’FC Barcelona, Leandro Bolmaro o també el base del Barça B, Juani Marcos. Als Estats Units també es troba Francisco Farabello o Fran Cáffaro. Fausto Ruesga serà el nou Gaby Deck? El temps dirà.
 
‘Pepe’ Sánchez, el president del Weber Bahía Basket
 
Juan Ignacio Sánchez, més conegut com a Pepe, va ser un dels integrants de la Generación Dorada del bàsquet argentí. Or als Jocs Olímpics d’Atenes 2004 i ell va ser un dels primers argentins a jugar a l’NBA. Actualment és el president del Weber Bahía Basket. El club argentí d’on arriba Fausto Ruesga. El BC MoraBanc juga dissabte (20.45 hores) contra l’Unicaja Màlaga, però allà no podrà jugar encara Ruesga. El club malagueny guarda molt bons rècords de Pepe Sánchez. En breu farà 14 anys d’un triple inolvidable per l’Unicaja que li va donar la classificació per disputar la final de quatre de l’Eurolliga. El 12 d’abril del 2007, Pepe Sánchez va clavar un triple amb empat a 62 després de rebre una assistència de Berni Rodríguez. El base argentí, actual màxim mandatari del Weber Bahía Basket, va situar el 65 a 62 i els malaguenys van disputar la final de quatre de la màxima competició europea. Es va disputar a Atenes i Unicaja Màlaga, dirigits per Sergio Scariolo, van acabar tercers.