La Volta als Ports, en la seva 43a edició, va comptar amb 430 inscrits.

Final amb convidat inesperat

La Multisegur Assegurances Volta als Ports més atípica dels últims anys per la maleïda pandèmia de la Covid-19 va tenir un final amb un convidat totalment inesperat. Pluja, tempesta i pedregada. A alguns dels participants del recorregut 4 els ha enganxat aquesta pedregada competint en un dels ports de muntanya mítics d’aquesta prova organitzada per VSL Sports i que celebrava la seva 43a edició i que ha comptat amb 430 inscrits. El format d’enguany ha estat de cronoescalada i sense una sortida massiva per evitar contagis. “Ha anat tot molt bé fins que ha començat a ploure i una pedregada ha enxampat alguns participants per Arcalís o Beixalís. Això sí, el distanciament dels ciclistes ha funcionat molt bé i tothom, als llocs indicats, portava mascareta. Sigui com sigui, han acabat tots molt contents per afrontar aquest tram tan diferent”, va assegurar el director de la prova, Gerard Riart, que va fer una valoració positiva. A més a més, no hi ha hagut cap caiguda i els participants, en no haver-hi control de temps a les baixades, han baixat relaxats. Amb les condicions que teníem tot ha sortit com volíem i com buscàvem”, va dir Riart.
Al recorregut 4, el de 89 quilòmetres, es va imposar l'únic ciclista professional, el sud-africà Willie Smit amb 2 h 36'01", el segon va ser Miquel Martínez amb un temps de 2 h 37’41” per davant d’Albert Masana. En noies, triomf de Lídia Puyals i segona posició per Neus Serracanta i tercera per Maria del Carmen Castillo. En el recorregut 3, de 58 quilòmetres, la victòria va ser per a Sergi Casabella i Tamara Álvarez. En el recorregut 2, de 37 quilòmetres, el primer lloc va ser per a Matthieu Muñoz per davant de Xavi Llobet i David Pérez. En noies, la primera va ser Magalí Salomon. En aquesta prova va tancar el podi Anna Elvira i Esther Piquer. En el recorregut 1, de 18 quilòmetres, els primers van ser Estefan Navarro i Laura Canes.